Nordre Aker Budstikke

Smittehopp i Nordre Aker:

Dette er gruppen som smittes mest. Og her blir de smittet

Bydelsoverlege i Nordre Aker, Tom Sundar. Foto: Christian Fredrik Borg

I et smitteutbrudd på Berg er 15 personer så langt bekreftet smittet med koronavirus, og om lag 80 er satt i karantene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2021 kl 21:10

NORDRE AKER: Det forteller bydelsoverlege Tom Sundar i Bydel Nordre Aker til Nordre Aker Budstikke. Tirsdag ble det satt smitterekord i Nordre Aker med 28 tilfeller (senere nedjustert til 26), og onsdag fulgte ytterligere 25 positive koronatester.

Antall registrerte smittede per dag de siste to ukene i Nordre Aker. (Kilde: Oslo kommune)

Dermed har trenden med lave smittetall i Nordre Aker snudd. I forrige uke ble det registrert 107 smittetilfeller totalt, og et snitt på 15 per dag. Så langt denne uka er det registrert 66 smittede i bydelen.

Flest smittede denne uka finner vi blant folk i 20-årene, med 27 prosent av alle smittetilfellene i bydelen, mens 22 prosent er mellom 0 og 19 år. I forrige uke utgjorde de mellom 20 og 29 år 30 prosent av de smittede.

Smittede fordelt på aldersgrupper i Nordre Aker mandag til onsdag i uke 12. (Kilde: Oslo kommune)

Utbrudd på Tåsen

Flere av de siste smittetilfellene denne uka kan knyttes til et utbrudd i et privat boligutleiekompleks på Berg, kjent som «Nordnorske», opplyser bydelsoverlegen. Bydelsutvalget ble også orientert om dette torsdag kveld.

– Vi har kontroll på utbruddet, og alle de involverte er flyttet til karantenehotell, på grunn av situasjon der det deles bad og kjøkken. Det er per nå (oppdatert torsdag kveld) registrert 15 smittede, og med om lag 80 i karantene, inklusive nærkontaktene, sier Sundar.

Han viser ellers til at smitten i Nordre Aker langt på vei stemmer overens med statistikken for Oslo, der 23 prosent av tilfellene mandag til onsdag denne uka var i aldersgruppen 20-29 år.

Smittede fordelt på aldersgrupper i Oslo mandag til onsdag i uke 12. (Kilde: Oslo kommune)

Smittes hjemme

Bydelsoverlege Tom Sundar sier at det kan være vanskelig å svare på hvor folk blir smittet:


– Det er fortsatt folk på jobb, ikke minst i samfunnskritiske jobber, og folk handler. Apotek og Vinmonopol er fortsatt åpent. Og det pågår uorganiserte fritidsaktiviteter, vi kan jo bare stole på at folk holder god nok avstand, sier Sundar.

I Oslo som helhet var smittested «Husstand» det mest vanlige smittestedet i uke 11 med 1256 av de totalt 2466 smittetilfellene. Det viser Oslo kommunes siste statusrapport for Covid-19-situasjonen. Kategorien «Ukjent» var nest mest vanlig med 449 tilfeller, etterfulgt av «Jobb – i arbeidstid» med 205 tilfeller. «Samling i privat hjem» er oppgitt som smittested i 179 tilfeller.

283 nye smittede i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 283 nye koronasmittede i Oslo. Det er 144 færre enn på samme dag i forrige uke, og 55 mindre enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 338 smittede per dag. Det er også 46 mindre enn gjennomsnittet de foregående 14 dagene, som var på 329 smittede per dag.

Antall registrerte smittede per dag de siste to ukene i Oslo. (Kilde: Oslo kommune)

Byrådslederen mener smittesituasjonen i Oslo er alvorlig etter ny rekord forrige uke.


– Smittesituasjonen i Oslo er alvorlig med svært høye smittetall. Vi er inne i en tredje smittebølge og ser tydelig resultatene av at den engelske virusvarianten dominerer i Oslo. Den gir mer smitte og mer sykdom i befolkningen sammenlignet med tidligere varianter, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB onsdag denne uka.

Bydelene

Bydelene med det høyeste smittetrykket er Stovner og Alna, med 1659,9 og 1.413,6 per 100.000 innbyggere. Bydel Grorud har 1310,1 smittede per 100.000 innbyggere.

Det er i bydelene Nordstrand, Vestre Aker og Ullern at smittetrykket er lavest, med henholdsvis 295, 321 og 365 smittede per 100.000 innbyggere.

I Nordre Aker har smittetrykket nå for første gang passert 400 per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, og ligger nå på 400,4.

Fakta: Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Stovner - 1695,9 - (565)
 • Alna - 1413,6 - (704)
 • Grorud - 1310,1 - (363)
 • Bjerke - 981,4 - (328)
 • Søndre Nordstrand - 958 - (375)
 • Gamle Oslo - 675 - (396)
 • Grünerløkka - 568,7 - (355)
 • Sagene - 530,1 - (239)
 • Østensjø - 482,2 - (245)
 • Frogner - 438,7 - (260)
 • St. Hanshaugen - 403,3 - (163)
 • Nordre Aker - 400,4 - (213)
 • Ullern - 364,5 - (126)
 • Vestre Aker - 320,8 - (163)
 • Nordstrand - 295,5 - (155)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 25.03.2021, kl. 10.20)

Høy testaktivitet i Oslo før påskeferien

Onsdag koronatestet 8.000 personer seg i Oslo. Nå vil kommunen teste enda flere.

– Vi har fremdeles høye testtall i Oslo. Vi jobber likevel med å øke testkapasiteten ytterligere og vi ønsker blant annet å ta i bruk massetesting på skoler og arbeidsplasser, sier helsebyråd i Oslo Robert Steen (Ap) til NTB.

Kommunen har bedt nasjonale myndigheter om å vurdere endringer i regelverket og øke analysekapasiteten for å få dette til.

Torsdag ble det registrert 283 nye koronasmittede i Oslo, noe som er 144 færre enn torsdag i forrige uke.

– Selv om tallet i dag er noe lavere, må vi huske at det kun er et dagstall. Vi er inne i en tredje smittebølge og ser tydelig resultatene av at den engelske virusvarianten dominerer i Oslo. Den smitter mer og gir mer alvorlig sykdom. Det er derfor byrådet bruker de sterkeste verktøyene vi har i verktøykassen for å slå ned smitten, sier Steen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...