Nordre Aker Budstikke

Dette er ikke «sumpplanter»

Leser håper på at kommunen nå tar tak, og drenerer bort vannet fra trærne. Foto: LESERFOTO

Trær har blitt stående i vann, og leser ber kommunen om å rydde opp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2018 kl 10:47

TÅSEN: I forrige måned mottok lokalavisa en mail fra leser, som er bekymret for gamle trær i Tåsen-området:

– Dette gjelder den lille edelløvskogen «Lunden» på Tåsen, ved Søndre Tåsen gård, også også kalt «Lødrup'en». For rundt tre år siden grov en av kommunens etater opp endel kummer og rør i den nedre delen av skogen og lukket igjen etter seg. Men etter dette arbeidet har det blitt stående vann i en dam i Lundens nederste del. Det virker som om tidligere drenering er ødelagt.

Skriver leser, og mener at det største treet i skogen, i følge leser dreier det seg om en ask som står midt i dammen, og nå allerede skal være nærmest dødt.

Leseren skriver videre:

– Vi har flere ganger kontaktet Bymiljøetaten om problemet, og blitt lovet at noe skal gjøres. Senest tidlig i vår, da jeg fikk beskjed om at dette ble tatt på største alvor, og at saken sto på listen. Vi har hatt en uvanlig tørr sommer uten vann i dammen, men nå er den full av vann igjen. Det er nok stor fare for at flere uerstattelige trær stryker med. Ask og eik er ikke sumpplanter.

Skal finne løsning

Vi spurte først Bymiljøetaten i sakens anledning, men Bymiljøetaten viser videre til Vann- og avløpsetaten:

– Vann- og avløpsetaten har hatt kontakt med Bymiljøetaten om dette og er blitt enige om at Vann- og avløpsetaten skal finne en løsning på dette slik at trærne ikke blir stående i vann. Prosjektet har nylig startet opp, og vi har foreløpig ikke kommet frem til konkrete løsninger på problemet, i følge Tharan Fergus, prosjektutvikler i Vann- og avløpsetaten, mandag denne uken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...