Nordre Aker Budstikke

Dette er Kjelsås' klare ambisjon for sesongen

Sturla Ottesen (t.v) og Erik Sivertsen fornøyde etter trening. Foto: Tiril Haga

– Jeg tror det blir en svært intens høst, med interessante kamper hele veien, sier Evind Kampen, hovedtrener for Kjelsås' A-lag, som har målsettingen klar.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2020 kl 10:23

GREFSEN STADION: 12. juni ble det offentliggjort at seriestart for 2. divisjons to avdelinger (PostNord-ligaen) er satt til 11. juli, og at det kun skal spilles enkel serie. Deretter gjennomføres sluttspill i hver av de to avdelingene. Tabellen deles i to, og de sju øverste lagene møter hverandre i en enkel serie om opprykk, mens de sju nederste spiller om å unngå nedrykk.

– Det har vært krevende, særlig også perioden hvor man ikke har hatt noen datoer å forholde seg til. Idrettsutøvere er vant til å feste blikket på og mot noe. Og selv om alle trener, så blir det veldig fjernt fra den idretten vi normalt driver med, blant annet ingen samhandling og motspill, sier hovedtrener for Kjelsås Fotballs A-lag herrer, Eivind Kampen.

– Det har vært veldig rart men heldigvis har vi treningsglade og ambisiøse spillere som har trent godt for seg selv, legger han til.

Nye spillere

Kjelsås har fått flere nye spillere denne sesongen, og som det kan bli spennende å følge med på. Blant de er to spisser; Emanuel Grønner fra VIF og Thorvald Storm Neergard fra Ready. I tillegg to midtbanespillere – Jonar Levernes fra VIF og Rino Falk Larsen fra Brattvåg – og også en midtstopper fra Oppsal, Ismar Dizdar.

– Stallen ser veldig bra ut. Vi har en mindre stall denne sesongen for å lage større plass til hospitanter fra egen yngres avdeling, sier Kampen.


Etter mange treninger uten spill kan nok fort både trenere og spillere blir rastløse.

– De øvelsene jeg har presset spillerne gjennom nå om dagen er mildt sagt ikke morsomme. Både for min popularitet og den generelle idrettsgleden er det viktig å få komme i gang, tror Kampen.

Kjelsåstrener Eivind Kampen. Foto: Kjelsås Fotball

– Høyt tempo, mye iver og overtenning

Tirsdag denne uka var første trening med spill på feltet.

– Det var høyt tempo og det gikk kanskje litt fort i svingene. Det var mye iver og overtenning. Men så veldig deilig å få være i spill igjen, sier keeper Erik Sivertsen (30) på Kjelsås' A-lag.


– Det var litt uvant, men man kommer fort inn i det, tilføyer Sturla Ottessen (19).

Forsvarsspilleren innrømmer at det til tider har vært litt vanskelig å holde motivasjonen oppe, uten å kunne trene som normalt.

– Man blir jo lei. Men det har hjulpet å finne en rytme og rutine i dagene, sier Ottesen.

De gleder seg begge til å spille og ikke minst å vinne kamper sammen. Første kamp ut er 11. juli, og det er borte mot Senja. Selv om det er bortekamp, tror ikke gutta at det kommer til å bli en veldig stor forskjell siden det er første kamp etter et langt opphold.

– Jeg tror det er bra med bortekamp først. For vi er ganske gira på å komme i gang så det har nesten ingenting å si, sier Ottesen.


Sivertsen legger til at de nå har veldig lyst til å spille seg helt til sluttspill. Kjelsås endte på en sterk 3. plass i forrige sesong, kun fire poeng bak tabelltopp Grorud.

Topp to

Treneren tror at det blir en veldig jevn og spennende serie, felles mål for han og gutta er i hvert fall å lande på topp to. Han er også glad for at kampene blir streamet gjennom avisabonnement. Fortsatt gjelder kun 200 publikummere for kamper i eliteserien, i tråd med smittevernsanbefalingene.

(Oppdatert: Etter at denne saken ble publisert har NFF gått ut med at det likevel er usikkert om det vil bli tillatt med publikum når 1. og 2. divisjon herrer, og i Toppserien for kvinner, starter opp. Les mer i VG).

– Vi håper likevel å engasjere lokalbefolkningen. Det er jo utvilsomt en svært krevende periode økonomisk for klubben. Vi har dratt i gang noen tiltak for å hjelpe på rundt det. Vi selger sesongkort, hvor vi ydmykt håper at lokalbefolkningen skal vise at de setter pris på oss, og står sammen med oss, oppfordrer Kampen.

Kjelsås' kamper

Kampoppsettet for Kjelsås i denne spesielle 2020-sesongen, blir slik:


Runde 1 (11.7.): Senja – Kjelsås
Runde 2 (18./19.7.): Kjelsås – Alta
Runde 3 (25./26.7): Hødd – Kjelsås
Runde 4 (1./2.8.): Kjelsås – Eidsvold Turn
Runde 5 (8./9.8.): Fredrikstad – Kjelsås
Runde 6 (15./16.8): Kjelsås – Fløya
Runde 7 (22./23.8): Brattvåg – Kjelsås
Runde 8 (29./30.8.): Kjelsås – Moss
Runde 9 (5./6.9.): Kjelsås – Tromsdalen
Runde 10 (12./13.9.): Vålerenga 2 – Kjelsås
Runde 11 (19./20.9.): Kjelsås – Kvik Halden
RUnde 12 (26./27.9): Florø – Kjelsås
Runde 13 (3./4.10.): Kjelsås – Skeid

Etter endt serie gjennomføres sluttspill i hver av de to avdelingene. Tabellen deles i to, og de sju øverste lagene møter hverandre i en enkel serie om opprykk, mens de sju nederste spiller om å unngå nedryk.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...