Nordre Aker Budstikke

Runar Jørgensen (til venstre), Ove Jørgensen og Chris Paolo Tan Chiong er det nye vertskapet på Tryvannstua. Nå jobber de på spreng med håp om å kunne gjenåpne markastua i jula. Foto: Christian Fredrik Borg

– Vi vil skape en ny trend i marka

Ove, Chris og Runar, den nye ledertrioen på Tryvannstua, jobber nesten dag og natt for å kunne åpne markastua i ny drakt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2021 kl 21:41

NORDMARKA: – Det var en veldig spennende prosess, og vi var meget glade for å komme til intervju. I søknaden presenterte vi oss akkurat som vi er. Da er det ekstra moro at vi ble vurdert som verdige til å ta vare på tradisjonen med Tryvannstua, sier Ove Jørgensen.

Sammen med ektemannen Chris Paolo Tan Chiong utgjør han det nye bestyrerparet på Tryvannstua i Nordmarka.

Jørgensen, som har bodd i Nydalen og på Storo i en årrekke, kommer fra jobb som seniorrådgiver i Helsedirektoratet. Den siste tiden har han ledet koronaprosjekter.

– Chris er manager, men har de siste årene jobbet i storkjøkken. Hans lidenskap er bakverk og alt som er moro på kjøkkenet. Vi danner et ledertriangel med min nevø Runar. Han har tatt permisjon fra lederjobb i sportsbransjen, forteller han.

Bakesjef Chris foran disken i hovedstua som de har åpnet opp. Foto: Christian Fredrik Borg


Paret bruker selv marka til å gå på ski. Om sommeren sykler eller går de – og legger gjerne turen innom en markastue. Bakgrunnen for at de søkte er lidenskapen for marka.

Vil åpne og varme

De nye drifterne fikk nøklene til den tradisjonsrike markastua i begynnelsen av desember. Trioen jobber på spreng med oppussing på innsiden.

– Det er mange detaljer som skal på plass. Vi jobber fra 07 til 24 hver dag.

Runar, Ove og Chris varmer seg foran peisen på Tryvannstua. Foto: Christian Fredrik Borg

De nye bestyrerne ønsker å finne nye, gode løsninger for peisestua.


– Vi vil ha mer kontakt med gjestene og gjøre at gjestene føler seg velkommene. Det skal bli varmere, mer åpent og hyggelig. Folk skal kose seg når de kommer, forteller Jørgensen.

Et mål er at kundene skal slippe å vente ute i kø. Trioen har åpnet vegger og vil skape en følelse av bakeri. Hovedstua har også blitt innredet med flere planter.

Satser på surdeig

– Vi tar vare på tradisjonene samtidig som vi tar stua litt inn i fremtiden, fastslår Jørgensen.

– Hvorfor skal Tryvannstua være verdt et besøk?

– Vi skal servere hjemmelaget og sunn kvalitetsmat. Surdeig vil være basis, og vi skal ta vare på tradisjoner samtidig som vi vil skape en ny trend i marka. Hos oss vil du få både brød, boller og mye annet godt i koselige omgivelser. Vi håper folk vil kose seg når de er på besøk.


Chris foran en av markastuas stoltheter, en ny eltemaskin. Foto: Christian Fredrik Borg

– Hva vil skille Tryvannstua fra de andre markastuene?

– Det meste vil være variert ut fra sesong. Bakeridelen vil være basert på surdeig, og hos oss vil du få Tryvannsbrød. Alt vi gjør, er hjemmelaget.

Hjelp fra kjente

Ledertrioen gleder seg til å bo på Tryvannstua.

– Tenk deg å bo midt i skiløypa og med to minutter til alpinanlegget, smiler de.


I starten skal de få hjelp av familie og venner med driften.

– Vi trenger å gjøre oss noen erfaringer og finne ut av hvordan vi skal få til å drive stedet til beste for folket. Det fortjener befolkningen nå. Vi gjør også noen endringer i stua for å få den mer åpen og koselig, samt synliggjøre hva vi ønsker å levere.

I hovedstua vil de gjøre det mer åpent og innreder blant annet med planter. Foto: Christian Fredrik Borg

– Når åpner dere?

– Vi håper å åpne før jul eller andre juledag. Det avhenger blant annet av at vi får serveringsbevilling i tide, svarer de.

Fem søkere

Tryvannstua ble oppført i 1931. Nedfallstømmer etter stormen i 1930 var blant det som ble brukt som materialer. I 1965 ble hytta utvidet, ifølge Wikipedia.

Nå er det Bymiljøetaten som eier markastua. De måtte i høst på jakt etter nye bestyrere da de forrige ga seg.

Tryvannstua ble bygget allerede i 1931 og fyller snart hundre år. Foto: Christian Fredrik Borg

I alt var det fem søkere.

– Etter en vurdering av søknadene og intervjuer ble disse to (Jørgensen og Tan Chiong, journ. anm.) vurdert som de beste kandidatene for Tryvannstua, sier spesialkonsulent i Bymiljøetaten, Olav Ringdal, til Nordre Aker Budstikke.

Søkere til bestyrerpar Tryvannstua

  • Stefan Mayrhofer
  • Monika Johansen og Rachid El Harrati
  • Letel AS
  • Nartnatda og Terje Borge
  • Ove Jørgensen og Chris Paolo Tan Chiong

Kilde: Bymiljøetaten

Disken skal oppleves som mer åpen, forteller de nye bestyrerne. Foto: Christian Fredrik Borg

Ove, Runar og Chris på kjøkkenet. Foto: Christian Fredrik Borg

De nye driverne håper å gjenåpne Tryvannstua i jula. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...