Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette er Norges største turmarsj – midt i Oslo!

Kompani UT er et moderne dansekompani. Under Elvelangs skal de ifølge arrangørene vise en stemningsfull, eksplosiv og dynamisk danseforestilling med kirkeorgel og percussion. Foto: ELVELANGS 2015

– I fjor gikk rundt 35.000 mennesker Elvelangs, forteller Liv Huseby i Bydel Nordre Aker. 24. september skal vi igjen vandre langs elva, i fakkellys og blant stemningsfulle innslag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2015 kl 19:19

AKERSELVA: «Høstjevndøgn er i september og markerer begynnelsen på høsten i mange land på den nordlige halvkule. Sola krysser himmelekvator og begynner å bevege seg sørover.»

I tillegg betyr også høstjevndøgn at det klart for Elvelangs i fakkelys, torsdag 24. september. For 16. året på rad.

Fra Brekkedammen til Vaterland

Ferden går fra Brekkedammen (Stilla) og ned til Vaterland, med start klokken 20.00.

Liv Husby i Bydel Nordre Aker forteller om noe av det man kan se langs elvevandringen. Nær 100 ulike kulturinnslag kan oppleves underveis, både profesjonelle og amatører deltar.

– Tusenvis av folk vandrer i fakkellys nedover langs elva. I år kan man oppleve blant annet ildmagi, musikk, flammekunst, kor, dansekunst, lysdesign og ikke minst klokkespill med 50 bronseklokker, forteller Husby.

I tillegg til skyggeteater, 3D-mapping og mye mer.

LES OGSÅ: Hvor er egentlig Frysja?

4000 fakler

4000 fakler står nedover langs elva, og erstatter den ellers elektriske belysningen. ¨

– Lokale krefter deltar med fakkeltenning, vakthold og kunstneriske innslag. Vi regner med at det er involvert nær 1000 frivillige. I fjor regner vi med at cirka 35.000 mennesker gikk Elvelangs, forteller Husby.

I år er offisiell åpning er ved friteateret Stella Polaris, med Ildmagi, ved Brekkedammen.

Det er tilsvarende åpningsarrangementer i Nydalen ved danserne i Kompani Ut, Myraløkka ved Pain Solution, Kubaparken på Grünerløkka med installasjoner fra Vøluspå, og ved Vaterland med Open Xpressions.

Ildmagi

«Et møte med ilden som har gitt lys og varme i uminnelige tider. Siden tidenes morgen har ilden og mennesket vært knyttet til hverandre på mystisk vis. Med levende musikk og gjøglerier, tunge rytmer og ildobjekter feires høstmørket», står det i pressemeldingen fra Elvelangs.

LES OGSÅ: Hva mener du? Hvor går grensen mellom Grefsen og Kjelsås?

Siden tusenårsjubileet

Elvelangs i fakkellys ble første gang arrangert under Oslos feiring av tusenårsjubileet i år 2000. I 2001 vedtok bystyret at det skulle disponere et mindreforbruk fra jubileumsfeiringen til å videreføre de mest vellykkede jubileumsarrangementene. Som Elvelangs.

Fra 10.000-40.000

Publikumsantallet har vokst fra 10.000 i starten til nærmere 40.000 de siste årene. Dette gjør Elvelangs i fakkellys til en av Oslos største kulturbegivenheter, og en av Norges største turmarsjer.

Elvelangs i fakkellys er et annerledes kulturarrangement: Uten glitter og stas, uten kremmere, reklame og salgsboder. Arrangementet er gratis.

LES OGSÅ: Jørgen Foss inn i bispedømmerådet: – Klar tale fra det norske folk om at kirken skal lene seg mot 2015 og ikke år null

Arrangørene

Arrangører av Elvelangs er Oslo kommune ved bydelene Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo. Samarbeidspartnere er blant annet Kulturetaten, Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten, samt en rekke private selskaper.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...