Nordre Aker Budstikke

Gravd vei uten godkjenning

– Dette er rasering

BU-medlem Bent Gether-Rønning er sjokkert over kommunens fremdrift i Flexbo-prosjektet – nå er det gravd en 100 meters lang vei inn til husene – uten godkjenning.

Uten godkjenning er det gravd en 100 meter lang vei inn til Flexbo-husene. – Jeg er helt sjokkert, sier BU- medlem Bent Gether-Rønning (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2008 kl 08:35

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke (NAB) skrev 29. mai om Flexbo-prosjektet i Kapellveien 75, som fortsatt er uten godkjennelse. Likevel er det nå gravd en 100 meter lang og tre meter bred vei inn til Flexbo-husene.

Sjokkert

– Jeg er rystet og sjokkert, og ikke minst blir jeg lei meg over en slik rasering av nærmiljøets friområde. For det første er dette gjort ulovlig, siden godkjenning ennå ikke foreligger. For det andre gremmes jeg når jeg ser det store naturinngrepet som er gjort, muligens for å få lagt inn strømkabel. Den kunne vel eventuelt vært strukket i luften – dette er jo snakk om et midlertidig prosjekt på inntil to år, sier en opprørt Bent Gether-Rønning (H), også bydelsutvalgsmedlem i Nordre Aker, og den som først tok Flexbo-saken opp i bydelsutvalget (BU) tidligere i år.

– Jeg kontakter nå Plan- og bygningsetaten (PBE) og Friluftsetaten om saken, sier han.

Fortsatt ikke godkjent

Flexbo-prosjektet – med fem småhus inne i skogen ved siden av kompostplassen – skal huse "tidligere bostedsløse". Først trodde prosjektleder bydel St. Hanshaugen at det var i orden å sette opp husene, hvis de ikke hørte noen innsigelser på sin midlertidige søknad, fra PBE innen tre uker. Det påpekte PBE ikke var riktig i henhold til plan- og bygningsloven, men godkjente likevel prosjektet etter hvert.

Godkjenningen ble imidlertid trukket tilbake i mai, på grunn av blant annet saksbehandlingsfeil/arkiveringsfeil fra PBEs side.

Etter det har bydel St. Hanshaugen tilskrevet etaten. I brev av 26. mai hevder bydelen, ved prosjektleder Sven Bue Berger (også undertegnet av bydelsdirektøren i bydel St. Hanshaugen), at "...Innholdet i klagesakene som ble registrert på feil sak dreier seg i all hovedsak om forventede innsigelser fra Friluftsetaten."


Bue Berger viser til at Friluftsetaten har sagt ja til prosjektet, og at PBEs tilbaketrekking av godkjennelsen dermed ikke er gyldig. Så langt NAB kjenner til har ikke PBE besvart dette brevet fra bydel St. Hanshaugen.

HøringsuttalelseI tillegg har Plan- og bygningsetaten, i tidligere redegjørelse til byrådet om Flexbo-prosjektet, uttalt at også bydel Nordre Aker må få uttale seg om prosjektet, noe bydelen selv også har bedt om, og, etter det NAB kjenner til, også kommer til å gjøre i kveldens BU-møte. Men det ser ikke Sven Bue Berger noe poeng i, og har sendt kopi av et brev av april til Nordre Akers BU-leder, Egil Ihlen (H), til PBE. Der står det blant annet: "...Gjennomføringen av tiltaket er for øvrig vedtatt i Byrådsavdelingen, og krever derfor ikke egen politisk behandling i berørte bydel".

– Har ikke mottatt brevBU-leder Ihlen forteller til NAB at han ikke har mottatt brevet som Bue Berger hevder å ha sendt. PBE har heller ennå ikke besvart sistnevnte brev fra bydel St. Hanshaugen. Nordre Aker Budstikke har kontaktet PBE, Friluftsetaten og Sven Bue Berger, men hadde ikke fått svar da avisen gikk i trykken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...