ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Dette er Raymond Johansens nye byråd

Byrådet 2019-2023: Einar Wilhelmsen (MDG), Victoria Evensen (Ap), Hanna Marcussen (MDG), Lan Marie Bergh (MDG), Raymond Johansen (Ap), Robert Steen (Ap), Omar Samy Gamal (SV), Rina Mariann Hansen (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Onsdag ble det nye byrådet presentert.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2019 kl 12:15

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Byrådsleder Raymond Johansen gjør endring i antall byråder fra åtte til ni og justerer byrådets sammensetning og ansvarsfordeling.

– I går la vi fram en ambisiøs og omfattende byrådserklæring med nye grep for å få flere i arbeid, for klimakutt, for læring i skolen og for omfordeling. I dag får vi inn tre nye byråder med kjærlighet til Oslo og tro på politikkens kraft, sier Raymond Johansen (Ap) i pressemelding onsdag formiddag.

De nye byrådene er:

 • Einar Wilhelmsen (MDG), byråd for finans
 • Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap
 • Omar Samy Gamal (SV), byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold

Robert Steen (Ap) fratrer som byråd for finans og blir byråd for helse, eldre og innbyggertjenester.

LES OGSÅ: Byrådserklæringen: Billigere kollektivreiser, gratis aks og skolemat

ANNONSE

De nye byrådene

Byråd for finans, Einar Wilhelmsen (MDG). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Einar Wilhelmsen (45) er leder for Miljøpartiet De Grønne i Oslo og kommer fra stillingen som fagansvarlig i Zero. Han er utdannet statsviter og har tidligere blant annet vært byrådssekretær i Byrådsavdeling for finans. Han var med i MDGs delegasjon til forhandlingene av ny byrådsplattform.

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen (Ap). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Victoria Marie Evensen (39) har vært bystyremedlem for Arbeiderpartiet siden 2011, og har de siste fire årene vært fulltidspolitiker i Oslo bystyre og leder av byutviklingskomiteen. Hun er utdannet tekstforfatter og har arbeidet som kreativ leder i reklamebransjen.

ANNONSE

Byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold, Omar Samy Gamal (SV). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Omar Samy Gamal (27) har vært med i Oslo SVs delegasjon til forhandlingene av ny byrådsplattform og arbeider som yrkesfaglærer. Han har tidligere vært rådgiver i Norsk Vann og leder i NITO Studentene.

Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for eldre, helse og arbeid, og Marthe Scharning Lund (Ap), byråd for næring og eierskap, trer ut av byrådet.

Etter endringene har byrådet følgende sammensetning:

 • Byrådsleder Raymond Johansen (Ap)
 • Byråd for miljø og samferdsel og byrådets nestleder, Lan Marie Nguyen Berg (MDG)
 • Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester og sjef for Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid Robert Steen (Ap)
 • Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV)
 • Byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen (Ap)
 • Byråd for byutvikling Hanna Elise Marcussen (MDG)
 • Byråd for finans Einar Wilhelmsen (MDG)
 • Byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen (Ap)
 • Byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold Omar Samy Gamal (SV)

ANNONSE

Se bilder av alle byrådene her:

Endring i byrådsområde

Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid består, men deles i to byrådsområder: Byrådsområde for helse, eldre og innbyggertjenester og byrådsområde for arbeid, sosiale tjenester og mangfold.

Byrådsområde for arbeid, sosiale tjenester og mangfold omfatter tjenester innen arbeid, bolig og velferd, NAV, rusfeltet, boligsosialt arbeid, barne- og ungdomsarbeid, flyktninger, integrering og mangfold, hjelpemiddelformidling, tilrettelagt transport og virksomhetsstyring av Velferdsetaten.

Byrådsområde for helse, eldre og innbyggertjenester omfatter helse- og sosialtjenester, slik som sykehjem, dagsenter, helsehus, tannhelse, hjemmetjenester, rehabilitering, psykisk helse, tiltak for personer med nedsatt funksjonsevne og virksomhetsstyring av de femten bydelene, Helseetaten og Sykehjemsetaten. I tillegg skal ansvaret for digitalisering overføres fra Byrådsavdeling for finans.

Endring i antall

Bystyreflertallet vedtok i forrige periode å oppheve taket på åtte byråder i Oslo. Dermed var det fritt frem for Raymond Johansen å utvide byrådskollegiet, noe han også har valgt å gjøre. Bakgrunnen er MDGs gode valg, der de nær doblet oppslutning, fra åtte prosent i 2015 til 15,2 prosent i høst. Samtidig gjorde Arbeiderpartiet et dårlig valg. Endringen i byrådssammensetningen reflekterer dermed valgresultatet fra september.

ANNONSE

Marianne Borgen (SV) fortsetter som ordfører, med Kamzy Gunaratnam (Ap) som varaordfører. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det nye byrådet, 2019 - 2023. Fra venstre Victoria Evensen (Ap), Robert Steen (Ap), Hanna Marcussen (MDG), Lan Marie Bergh (MDG), Raymond Johansen (Ap), Inga Marte Thorkildsen (SV), Omar Samy Gamal (SV), Rina Mariann Hansen (Ap) og Einar Wilhelmsen (MDG). Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Representantene fra de tre partiene som har deltatt i forhandlingene rundt en ny byrådsplattform. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE