
Videregåendeinntaket er klart:
Dette er rektorens budskap til de som ikke kommer inn
1207 elever har søkt om 954 plasser på Nydalen videregående skole. I forrige uke ble den første inntaksrunden klar.
Publisert: 06.07.2020 kl 07:00
Sist oppdatert: 06.07.2020 kl 21:19
NYDALEN: Hun vasker vinduer på hytta si ved Beitostølen i det Nordre Aker Budstikke ringer for en sommerprat med rektor Linn Siri Jensen på Nydalen videregående skole. Egentlig skulle hun vært på tur med familien til Kroatia, men det setter koronaviruset en stopper for.
– Den ble avlyst, så vi har valgt en Norgesferie. Vi har hytte ved Beitostølen, så går turen til Bergen, for der har jeg slekt, og så går den litt nordover og antakeligvis sørover. Det blir helt topp! Vi får ta det som det kommer, forklarer hun, og legger samtidig til at de ikke har planlagt hvor langt nord i landet de skal.
Glad i fjellet
– Hva er ditt beste sommerminne?
– Jeg har opplevd mange fine somre, men kanskje da vi gikk over Fanaråken. Det var blå himmel, vi gikk langs vannet, over breen, på toppen og ned igjen. Det var magisk. Fjellmessing, siden jeg er glad i å gå i fjellet, er det kanskje mitt aller beste minne, sier Jensen.

Fra Fanaråken (til venstre) er det utsikt mot hele tindrekka i Vest-Jotunheimen. Steindalsnosi til høyre i bildet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Hun forteller at mye av tiden går til jobben.
– Når du har en stilling som ansvarlig for en skole med 950 elever og 170 ansatte, går 90 prosent av tiden til det. Jeg har en sønn på 18 år som satser aktivt håndball i Haslum, og da blir det også å prøve å hjelpe og følge opp ham. Det er det jeg rekker, men det er spennende i seg selv det. Følge et ungt guttelag.
Linn-Siri Jensens sommeranbefalinger
Bok:
– Jeg vil anbefale "Søsterklokkene".
Serie:
– "Michael Jordan: Den siste dansen".
Podcast:
– Jeg har akkurat logget meg inn på Skolelederforbundets sin podcast om ledelse i fremtiden.
Sted i bydelen:
– Langs Akerselva ved Nydalen.
– Vondeste med oppstarten
I forrige uke ble førsteinntaket til Vg1 for videregående skoler i Oslo klart. 18.265 elever har søkt om plass på en videregående skole i Oslo.
Nydalen videregående skole har totalt 954 plasser, og det er 1207 søkere med rett til skoleplass som har søkt seg til skolen i år, viser tall fra Utdanningsetaten.
Les også:
– Alle som har søkt seg til Nydalen, kommer ikke inn. Hva vil du si til de som ikke gjør det?
– Det er vondeste med hele oppstarten av et skoleår, å vite at det er relativt mange som ikke kommer inn. Det er vi veldig lei oss for, for det er veldig stas å vite at mange vil gå på vår skole. Jeg vil bare si stå på, det blir bra der de kommer. Osloskolen har mange flotte skoler, og de fleste finner seg til rette. Det er alltid en sjanse neste år, hvis man ikke faller tro, og prøver en gang til, sier rektoren.
– Ett ord
Skolen, som har 950 elever, ble i likhet med resten av landets skoler stengt i midten av mars. Jensen mener det er ett ord som beskriver hvordan det har vært å organisere undervisning under de krevende omstendighetene: Krevende.
– De videregående skolene i Oslo er såpass store, sammensatte og komplisere. Man må ommøblere all struktur, kommunikasjon, alle relasjoner og kompetanseheving på digitale flater. Så kommer man i en slags rytme og balanse, både med ansatte og elever og alt som forventes av oss.
Så kommer det en ny omvelting, og det mener hun var like krevende.
– Da var halvparten tilstede og halvpraten hjemme. Så kom det enda en ny omveltning, så vi hadde tre store omveltninger på åtte uker. Det gjør at veldig mye av det du holder på med egentlig bare dreier seg om drift, logistikk, kommunikasjon og informasjon. Opp i dette skal vi også ha gode relasjoner, følge opp elever og ansatte. Da får man ikke drevet med så mye annet. Men jeg opplever at elever, ansatte og foresatte ved vår skole er fornøyde og at vi har klart å være tett på selv om vi har vært langt fra hverandre. Den egentlig eneste trøsten når vi går ut i ferie, er at vi klarte å lande dette veldig bra. Jeg håper vi ikke må gjøre dette mange ganger, avslutter rektoren.
I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med ulike lokale profiler. I "Sommerpraten" blir du bedre kjent med de lokale fjesene, hva de skal i sommer og hvordan koronasituasjonen har påvirket dem.
Her kan du lese alle Sommerpratene!
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!