Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Videregåendeinntaket er klart:

Dette er rektorens budskap til de som ikke kommer inn

Linn Siri Jensen, rektor på Nydalen videregående skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

1207 elever har søkt om 954 plasser på Nydalen videregående skole. I forrige uke ble den første inntaksrunden klar.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2020 kl 21:19

NYDALEN: Hun vasker vinduer på hytta si ved Beitostølen i det Nordre Aker Budstikke ringer for en sommerprat med rektor Linn Siri Jensen på Nydalen videregående skole. Egentlig skulle hun vært på tur med familien til Kroatia, men det setter koronaviruset en stopper for.

– Den ble avlyst, så vi har valgt en Norgesferie. Vi har hytte ved Beitostølen, så går turen til Bergen, for der har jeg slekt, og så går den litt nordover og antakeligvis sørover. Det blir helt topp! Vi får ta det som det kommer, forklarer hun, og legger samtidig til at de ikke har planlagt hvor langt nord i landet de skal.

Glad i fjellet

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Jeg har opplevd mange fine somre, men kanskje da vi gikk over Fanaråken. Det var blå himmel, vi gikk langs vannet, over breen, på toppen og ned igjen. Det var magisk. Fjellmessing, siden jeg er glad i å gå i fjellet, er det kanskje mitt aller beste minne, sier Jensen.

Fra Fanaråken (til venstre) er det utsikt mot hele tindrekka i Vest-Jotunheimen. Steindalsnosi til høyre i bildet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix


Hun forteller at mye av tiden går til jobben.

– Når du har en stilling som ansvarlig for en skole med 950 elever og 170 ansatte, går 90 prosent av tiden til det. Jeg har en sønn på 18 år som satser aktivt håndball i Haslum, og da blir det også å prøve å hjelpe og følge opp ham. Det er det jeg rekker, men det er spennende i seg selv det. Følge et ungt guttelag.

Linn-Siri Jensens sommeranbefalinger

Bok:
– Jeg vil anbefale "Søsterklokkene".

Serie:
– "Michael Jordan: Den siste dansen".

Podcast:
– Jeg har akkurat logget meg inn på Skolelederforbundets sin podcast om ledelse i fremtiden.

Sted i bydelen:
– Langs Akerselva ved Nydalen.

– Vondeste med oppstarten

I forrige uke ble førsteinntaket til Vg1 for videregående skoler i Oslo klart. 18.265 elever har søkt om plass på en videregående skole i Oslo.

Nydalen videregående skole har totalt 954 plasser, og det er 1207 søkere med rett til skoleplass som har søkt seg til skolen i år, viser tall fra Utdanningsetaten.


– Alle som har søkt seg til Nydalen, kommer ikke inn. Hva vil du si til de som ikke gjør det?

– Det er vondeste med hele oppstarten av et skoleår, å vite at det er relativt mange som ikke kommer inn. Det er vi veldig lei oss for, for det er veldig stas å vite at mange vil gå på vår skole. Jeg vil bare si stå på, det blir bra der de kommer. Osloskolen har mange flotte skoler, og de fleste finner seg til rette. Det er alltid en sjanse neste år, hvis man ikke faller tro, og prøver en gang til, sier rektoren.

– Ett ord

Skolen, som har 950 elever, ble i likhet med resten av landets skoler stengt i midten av mars. Jensen mener det er ett ord som beskriver hvordan det har vært å organisere undervisning under de krevende omstendighetene: Krevende.


– De videregående skolene i Oslo er såpass store, sammensatte og komplisere. Man må ommøblere all struktur, kommunikasjon, alle relasjoner og kompetanseheving på digitale flater. Så kommer man i en slags rytme og balanse, både med ansatte og elever og alt som forventes av oss.

Så kommer det en ny omvelting, og det mener hun var like krevende.

– Da var halvparten tilstede og halvpraten hjemme. Så kom det enda en ny omveltning, så vi hadde tre store omveltninger på åtte uker. Det gjør at veldig mye av det du holder på med egentlig bare dreier seg om drift, logistikk, kommunikasjon og informasjon. Opp i dette skal vi også ha gode relasjoner, følge opp elever og ansatte. Da får man ikke drevet med så mye annet. Men jeg opplever at elever, ansatte og foresatte ved vår skole er fornøyde og at vi har klart å være tett på selv om vi har vært langt fra hverandre. Den egentlig eneste trøsten når vi går ut i ferie, er at vi klarte å lande dette veldig bra. Jeg håper vi ikke må gjøre dette mange ganger, avslutter rektoren.

I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med ulike lokale profiler. I "Sommerpraten" blir du bedre kjent med de lokale fjesene, hva de skal i sommer og hvordan koronasituasjonen har påvirket dem.


Her kan du lese alle Sommerpratene!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...