Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

I mor og fars fotspor:

Dette er Student of the Year

Student of the year - Vegard Vinje fra Korsvoll Foto: PRIVAT

Vegard Vinje er kåret til Student of the Year, eller «årets ingeniørstudent».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KORSVOLL: Vegard Vinje (25) fra Korsvoll ble tirsdag ettermiddag tildelt prisen «årets ingeniørstudent» på Universum Awards. Vinje er masterstudent ved Matematisk institutt ved UiO.

– Det er Forsvarsmateriell som deler ut prisen. Ingeniørene er ryggraden i etaten som har ansvaret for anskaffelser av våpensystemer og militært utstyr til Forsvaret, samt at alt utstyr fungerer og er trygt å bruke, skriver UiO.no.

LES OGSÅ: På denne tomten ønsker de å bygge 40.000 kvadratmeter bolig over 17 etasjer

Pekte seg ut

Ifølge Forsvarsmateriell var konkurransen om å bli årets ingeniørstudent hard, men Vinje pekte seg likevel ut.

I begrunnelsen heter det blant annet om Vinje:

– Stor faglig kompetanse og teknologisk forståelse - samt gode akademiske resultater. Bruker sin kompetanse og engasjement til noe samfunnsnyttig. Hjelper medstudenter og ungdom i matematikk og formidler realfag på en engasjerende måte.

Doktorgradstipend

I tillegg har Vinje fått doktorgradstipend for å jobbe med simulering av spinalvæske og kartlegge væskestrømninger i hjernen. Dette kan bidra til mer kunnskap om sykdommer som Alzheimer og migrene.

Lyn

Han har vært utvekslingsstudent i USA. Fremstår som en vinnertype som når sine mål. Sølv fra junior NM på ski og er aktiv skitrener, har hjulpet fotballaget Lyn fra 6. til 2.divisjon.

Her kan du lese hele saken på UiO.no.

Forsvarsmateriell skriver også at Vinjes reaksjon da han ble fortalt at han hadde vunnet.

LES OGSÅ: Her sitter mannen som ubeskjedent sier han har dratt opp hundretusenvis av norske kvinner og menn fra sofaen

Utrolig kult

– Jeg studerer jo ikke for å vinne priser, men dette var utrolig kult. Dette er også viktig for faget, og ikke minst linjen jeg går på på UiO. Både studiemiljøet og det faglige er inspirerende. Jeg vil også takke Simula-miljøet jeg er en del av for tilliten og for at jeg så tidlig har fått lov til å forske, sier blant annet Vegard Vinje.

– Gode i matte

Som har mye å slekte på. For de er nok gode i matte, hjemme hos familien Vinje på Korsvoll. Ikke bare er stortingspolitiker og mor Kristin Vinje (H) utdannet ved matematisk og naturvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo, med doktorgrad. Men også far.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...