Nordre Aker Budstikke

Dette huset kan vinne gjev fagpris

Heidi Karsrud Nordal, sjef for Seniorhuset, og beboer Kari Storsveen, i forbindelse med åpningen av huset i 2017. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22 er innstilt som en av tre kandidater til Oslo kommunes seniorpris.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2018 kl 10:30

TÅSEN: Oslo kommunes Seniorpriser 2018 deles ut i kategorien «Fagpris for aldersvennlig tiltak» og «Hederspris til årets medarbeider i eldreomsorgen».

Det er i den første kategorien at Bydel Nordre Akers Seniorhus i Pastor Fangens vei 22 er nominert.

Heidi Karsrud Nordal, primus motor og nå leder for Seniorhuset, sier hun er stolt, på vegne av bydelen og de ansatte, over nominasjonen – spesielt fordi dette er en fagpris.

– Vi har satset på allsidige aldersvennlig tiltak som fremmer aktivitet hos de evigunge. Seniorhuset har også fokusert på medvirkning, sier hun.

– Det vi har gått foran med av tiltak og aktiviteter tenker vi er overførbart også til andre. Vi har vist nytenkende ideer, og at noen har sett til oss og turt å anbefale oss til en fagpris, gjør meg ydmyk og stolt.


Hun mener man skal oppfylle mange punkter for å kvalifisere til en fagpris:

– Det skal være nytenkende, når det gjelder å være sjef i eget liv. Man skal tenke tverrfaglighet, folkehelse og forebyggende arbeid. Man skal tenke veiledning, og hvis vi har klart å bevise at vi jobber med alle disse er det veldig bra.

Et utstillingsvindu

Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22, er frodig også på utsiden. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Dette er virkelig et utstillingsvindu for hele byen, sa byrådssekretær Benjamin Larsen, da han klippet snoren og åpnet Seniorhuset på offisielt og høytidelig vis for ett år siden.

I Seniorhuset er det blant annet leiligheter for eldre, spekket med velferdteknologi, trimrom, kafé og mye kulturelt innhold gjennom hele uka. Her samarbeider man med frivilligheten, Generasjon M, Livsglede for eldre sammen med Tåsen barnehage vegg i vegg, Nydalen videregående skole, Rønningen Folkehøgskole, og sosionomstudenter fra HiOA. Og tidligere i år flyttet to studenter inn som medboere i Seniorhuset. I hagen er det en hønsegård med pensjonerte høner fra Eidsvoll.

Målsettinger

Målet er at huset skal bli et samlingssted i bydelen, også for dem som ikke bor i huset, på tvers av generasjoner og som supplement til de eksisterende seniorsentrene og frivlligsentralene.

– Hvordan ser dagens Seniorhus ut sammenliknet med de målsetningene dere hadde før dere startet? Er dere i mål?

– Vi har nådd noen mål, men jeg føler at vi er undervies og fortsatt i utvikling. Vi driver jo med folk, da kommer man aldri «i mål», sier Nordal.

Kandidater

I kategorien «Fagpris for aldersvennlig tiltak» møter Seniorhuset konkurranse fra FellesGlede Ressurspartner – Generasjonsmøter, og Seniorinfo på Østensjø.


Til hedersprisen for årets medarbeider i eldreomsorgen, er Halvor Seim (FellesGlede Ressurspartner), Nina Johansen (Ammerudlunden sykehjem) og Solfrid Rosenvold Lyngroth (Senter for fagutvikling og forskning/Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester) nominerte.

Årets seniorpriser blir delt ut i Rådhuset 5. oktober. Seniorprisene er en del av Oslo kommunes Senior i Sentrum-uke med flere arrangementer.

NB! Det var Heidi Karsrud Nordal som vant den aller føste Seniorprisen, som årets medarbeider i eldreomsorgen, i 2013. Den gangen jobbet Nordal i Bydel Østensjø.

Les mer om Seniorhuset, og hva som skjer der, via lenkene nedenfor.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...