Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette kan du bare glemme i jule-Oslo!

Sjekk det ekstreme julaftenværet! Skitur i Oslo i julen kommer til å forbli en våt, våt drøm i år.

IKKE SÅNN! Tidlig i desember var det tilløp til skiføre i noen få dager i marka, men det tok fort slutt. Nå ser det grønt, vått og varmt ut i minst 10 dager fremover. Arkivfoto

Vind i opptil kuling styrke rett inn fra Oslofjorden, i tillegg til rundt 10 millimeter regn i løpet av noen få timer, gir en ufyselig julaften i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.12.2013 kl 12:45

OSLO: Med rundt 7 plussgrader kan vi ikke en gang håpe på at nedbøren kan ombestemme seg og komme som snø. Det blir regn, mye regn, ifølge meteorolog Nina Larsgård med Meteorologisk Institutt på Blindern.

- Hadde det vært holke, hadde jeg anbefalt folk å holde seg innendørs på julaften i Oslo, sier Larsgård til dittOslo.no.

Rett inn fra fjorden

- Det blir småkjedelig vær i Oslo julaften. Et stormsenter som nærmer seg Norge og Vestlandet, kommer vi til å merke her også. Det blir en varm julaften, rundt 7 grader, og masse nedbør. Opptil 10 millimeter venter vi i løpet av seks timer, sier hun.

Det er særlig på formiddagen meteorologene ser for seg de store mengdene med regn, men det gir seg ikke der. Ifølge værvarselet er det fare for regn både morgen, ettermiddag og kveld i tillegg...

Larsgård kan melde om en sørlig kuling på utsatte steder i Oslo, og denne vinden kommer altså rett inn fra Oslofjorden.

LES OGSÅ: Glem jula - gå på kino

Elendig skiføre i hele julen

- Det blir altså dårlig med skiføre i Oslo på julaften, sier hun. Og langtidsvarselet gir ikke noen større grunn til glede for dem som ønsker blå grader og ski- og akeføre.

- Nei, det blir ikke vinter ennå. De nærmeste 10 dagene holder det seg rimelig mildt, mellom 0 og 5 varmegrader og noe regn, sier Larsgård.

Da er det altså én mulighet for deg som skal feire jul og nyttår i hovedstaden: Bruk byen som du gjør en helt vanlig oktoberdag.

Eller dra til fjells. Flere steder ser det ut til at noe av denne nedbøren vil komme som snø ...

LES OGSÅ: Kjeder poden seg inne? Sjekk vår guide til lekeland!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...