Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette «koster» det å dumpe søppel i Marka

Nå vil Rusken-generalen 20-doble gebyret.

Der andre må søke «heti og preti» for kanskje å bygge en liten bod i vernede Maridalen, eller kanskje søke Fylkesmannen for å arrangere O-løp i Marka, så er straffegebyret for å dumpe søppel samme steder 500 kroner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2015 kl 18:59

MARIDALEN: Igjen har noen i nattens mulm og mørke dumpet gamle møbler og annet skrot i Maridalen, ved Låkeberget utfartsparkering.

Ruskengeneral Jan Hauger forteller at kommunen årlig bruker hundrevis av millioner på å rydde opp søppel etter folk i hovedstaden og i de omkringliggende områdene. Men derimot, blir man tatt på fersken idet man eventuelt tømmer søppel «i det fri», så kan man ifølge Hauger få et gebyr på 500 kroner, eller kanskje noe høyere - maks 1000 kroner.

Til sammenligning koster det følgende, for næringsdrivende, å levere på gjenbruksstasjonene: 400 kroner per leveranse for inntil 3 kubikk avfall. 600 kroner per leveranse for inntil 5 kubikk avfall.

Les også: Sterkt press på å være «vellykket» i Nordre Aker - barn sliter psykisk

10.000-kronersklassen

- Vi mener at straffegebyret er altfor lavt. I byrådsmeldingen «Sammen om en ren by», så foreslår vi at det bør vurderes å øke dette gebyret betraktelig. Etter min mening burde gebyret for slik søppeltømming vært i 10.000-kronersklassen, sier Hauger.

Nevnte byrådsmeldingen skal behandles av bystyret til våren.

- Henger ikke på greip

- Det henger jo rett og slett ikke på greip å kunne dumpe et helt lass med søppel i Marka, som vi alle ønsker skal være ren og trivelig og ønsker å verne, og så kanskje få et straffegebyr på noen hundrelapper!.

Hauger forteller videre at det er vanskelig å få tatt slike forsøplere, da de som nevnt ofte opererer natterstid på steder hvor det bor og ferdes lite folk. Men han tror likevel et mye høyere beløp i straffegebyr vil kunne virke avskrekkende på i hvertfall noen av miljøsynderne.

- Vi leter alltid etter eventelle spor i søpla, som eventuelt kan identifisere hvem det er som har dumpet lassene. Finner vi noe blir det politianmeldt og saken forfulgt. Men det er ikke så ofte det ligger igjen spor etter miljøsynderne. Dessverre, sier Hauger.

- Meld ifra

Ruskengeneralen oppfordrer Oslos innbyggere til å melde i fra til Ruskenpatruljen på 924 60 800 dersom de ser noen utføre slik miljøkriminalitet.

Han forteller videre at type søppel fra oppussing og lignende er et økende problem.

Svart arbeid

-  Folk som pusser opp hjemme, og kanskje leier inn håndverkere som betales svart, tenker kanskje ikke over om søpla og gamle møbler blir levert videre der det skal. Selv om det er gratis å levere inn noen kubikk med søppel på gjennvinningsstasjonene, så må næringsdrivende betale for søppel som følge av håndverksdrift og lignende. Og det er det ikke alltid enkelte håndverkere vil betale for, er vår erfaring. Det er kanskje noe folk som pusser opp bør begynne å tenke litt over, oppfordrer Hauger.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.

 

Laster inn ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...