ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Advarte om trær som kunne falle:

– Dette kunne gått galt!

Sånn så det ut mandag ettermiddag på vei opp til Solemskogen. Foto: Linn Bjelle-Helleland

For kort tid siden møtte Nordre Aker Budstikke Solemskogbeboer Jens-Petter Lunde, som mener det trengs en opprydding langs Solemskogveien. I dag skjedde dette.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.12.2020 kl 18:14

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: – Dette kunne gått veldig galt! Nå må Bymiljøetaten komme hit og rydde opp, sier Solemskogbeboer Jens Petter Lunde om området i Småvannsdalen.

Han har tidligere uttalt seg i Nordre Aker Budstikke, og oppfordret Bymiljøetaten til å ta en tur for en generell opprydding i svingen og dumpa ved Småvannsdalen, og langs Solemskogveien opp mot Linderudkollen og Solemskogen.

Han pekte på flere skjøre trær i området, trær han frykter at kan ramle over veien når som helst. Det kan også ramme ledningsnettet, noe som har skjedd tidligere. Eller at det kan skje ulykker med trær over veien.

Trær over veien

Mandag ramlet trær over veien i området:

– Jeg kjenner til at hun som tok bildet er mor med barn i bilen, og som kom på veien like etter at dette skjedde. Tenk om de hadde fått dette over bilen, sier Lunde.

ANNONSE

Tidligere i høst omtalte Nordre Aker Budstikke også at Bymiljøetaten rydder og feller døde og skadede trær i byen, også i Nordre Aker.

Meldte videre til Bymiljøetaten

Brann- og redningsetaten sier til Nordre Aker Budstikke at de kjenner til hendelsen.

– Vi har fått meldinger om hendelsen i området. Det er varslet videre til Bymiljøetaten, ifølge Brann- og redningsetaten og vaktkommandør Eirik Sundt Fredriksen, som fortsetter:

– Det har kommet mye tung og våt snø nå, og vi har vært på flere lignende oppdrag, sier han videre, men legger til at ingen av disse andre oppdragene er relatert til Nordre Aker.

Lokale helter ryddet opp

Det var Solemskogbeboer Linn Bjelle-Helleland som kom kjørende på vei til Solemskogen:

ANNONSE

– Det var flere lokale helter som trådte til med motorsag og fikk fjernet trærne. Vi kom kjørende til stedet rundt klokken 15.00, forteller Bjelle-Helleland, og fortsetter:

– Det trengs en opprydding i området og flere steder langs veien, det er mye tett gammel skog med skjøre trær.

Bymiljøetaten svarte

Pressevakt Guro Birkeland Tangen i Bymiljøetaten svarte i den tidligere saken om området:

– Dette er innenfor Markagrensa, og ikke et av de områdene vi har hogstlag på nå. Veier og el-nettet har ulike sikkerhetsvurderinger. Vi kan ikke si noe mer konkret om skjøtsel av trær på dette strekket nå, men våre entreprenører melder ifra til oss om de observerer skadede eller døde trær. Vi ta også gjerne imot meldinger om risikotrær i vår tjeneste bymelding.no. Det er samfunnsviktige interesser som ofte krever at noe gjøres.

Nordre Aker Budstikke kjenner i skrivende stund ikke til om Bymiljøetaten har gjort arbeid langs veien etter forrige sak.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE