Nordre Aker Budstikke

Bystyrepolitikerne i gang med befaringen ved seniorboligene:

Dette sier Venstre og Odd Einar Dørum

Grefsen Senior Boligsameie ligger på toppen av Grefsenhjemmet. Foto: Nordre Aker Budstikke (arkiv)

– Det var en lærerik befaring. Det kan ikke være tilgang til boligsameiet gjennom et sykehjem, gjennom sansehagen på demensavdelingen, mener Odd Einar Dørum (V) til Nordre Aker Budstikke etter befaringen lørdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2021 kl 10:15

GREFSEN:I Grefsenveien 78 D er det et seniorsameie, bygget på taket av sykehjemmet Grefsenhjemmet. Problemstillingen gjelder at Bymiljøetaten nå har planer om å bygge opphøyde sykkelfelt i Grefsenveien, forbi seniorleilighetene, på begge sider fra Disen til Myrerskogveien, noe som vil gjøre det vanskelig å stoppe utenfor inngangen til seniorleilighetene, med bil.

Annen adkomst til seniorboligene er via Ogmundsvei, gjennom lokaler i tilknytning til Grefsenhjemmet, gjennom sansehagen til demensavdelingen, og inn i eget bygg fra kjellerinngangen.

Per i dag er det vanlige sykkelfelt på strekningen fra Storo og Disen - opp og ned til Glads vei.

Forslag fra Fremskrittspartiet

Tidligere Aina Stenersen fra Fremskrittspartiet sentralt vært på befaring ved seniorleilighetene. Bystyrerepresentant Aina Stenersen fra Frp leverte i etterkant inn et privat bystyreforslag til behandling, som lyder:

«Bystyret ber byrådet sørge for å sikre beboere i Grefsen senior boligsameie god adkomst fra Grefsenveien til sine leiligheter, og at planlagt sykkelfelt i Grefsenveien ikke skal være til hinder for dette.»


Onsdag 10. mars lå Fremskrittspartiets private forslag til behandling i bystyrets samferdsels og miljøutvalget,, før det skal behandles i bystyret. Etter forslag fra Venstres Odd Einar Dørum, og etter sigende i tråd med forslagstiller, ble saken utsatt, og bystyrets miljø og samferdselsutvalg ønsker å dra på befaring til området.

Odd Einar Dørum (V) til venstre, styreleder i seniorsameiet, Per Kristiansen, Venstres Anne Marstein og styreleder for Grefsenhjemmet, Magne Roland.

Grunnet pandemisituasjonen drar ikke alle utvalgsmedlemmene på befaring samtidig, lørdag var Venstres Odd Einar Dørum - etter det avisa kjenner til først ute fra utvalget - på stedet. Med blant annet lokalpolitikerne fra Venstre, May-Brith Døssland og Anne Marstein, og Høyres Stig Eide Sivertsen. I tillegg til flere beboere og styreleder for seniorsameiet i Grefsenveien 78D, Per Kristiansen og styreleder for Grefsenhjemmet, Magne Roland.

Dørum har følgende korte kommentar til Nordre Aker Budstikke etter befaringen:

– Det var en lærerik befaring. Det kan ikke være tilgang til boligsameiet gjennom et sykehjem- gjennom sansehagen på demensavdelingen, sier Dørum til Nordre Aker Budstikke.


Fra befaring ved Grefsenveien 78D, lørdag denne uka.

Klager

Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt at seniorene i Grefsenveien 78D har klaget saken inn for både statsforvalter og sivilombudsmann.

Styret i Grefsenhjemmet fattet i fjor et vedtak om at de ikke aksepterer mer trafikk gjennom bygget via Ogmunds vei, av hensyn til beboerne på sykehjemmet.

Bymiljøetaten - i regi av Norconsult - har søkt om rammetillatelse for bredere fortau og opphøyde sykkelfelt på nevnte strekning. Her kan du følge saken i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...