Nordre Aker Budstikke

Dette mener Plan- og bygningsetaten om nye blokker ved turveien og Maridalsvannet

Slik ser kommunen og Boligbygg for seg at det kan bli ved Brekke - med nye blokker ned mot turveien som går fra Maridalsveien til Oset. Foto: MAP Arkitekter AS/Plan- og bygningsetaten

Tomta var i utgangspunktet tenkt til barnehage. Men nå ønsker kommunen, som selv er tomteeier, å utnytte eiendommen til helt andre ting.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2018 kl 10:01

BREKKE: Som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet om, ønsker Boligbygg Oslo KF å bygge omsorgsboliger, bolig og næring i seks etasjer med en samlet utnyttelse på 6000 - 8000 kvadratmeter.

Det er Eiendoms- og byfornyelsesetaten som i dag eier av eiendommen, men Oslo Boligbygg KF er tiltakshaver.

Det lå tidligere et krav om barnehage på tomta, men det går frem at barnehagekravet som lå på eiendommen, er fraviket i brev fra Byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap, 14.02.2017.

Fraråder sterkt sammenhengende base

I slutten av forrige måned kom Plan- og bygningsetaten med sin område- og prosessavklaring til oppstartsmøte i saken. En område- og prosessavklaringen gir føringer for utformingen av forslaget, utredningsbehov og videre prosess.

I oppsummeringen til Plan- og bygningsetaten står det blant annet:


– Den skisserte utnyttelsen er for høy, og vi fraråder sterkt en sammenhengende base. Tomten er egnet for omsorgsboliger, men ikke omsorgsboliger for eldre, omsorg +.

Ved drikkevannet

Tomten grenser mot Maridalen i nord og ligger innenfor nedslagsfeltet til Oslos drikkevann, Maridalsvannet.

– Overvannshåndtering, H110 og hensyn til fjernvirkning legger derfor svært viktige premisser for planarbeidet. Tomten ligger i et utviklingsområde, og det er krav til felles planlegging. Kravet kan fravikes dersom forslagsstiller påtar seg de rekkefølgekravene som er nødvendige for å sikre en god, helhetlig utvikling innenfor utviklingsområdet, skriver etaten videre.

HER KAN DU LESE HELE OMRÅDE- OG PROSESSAVKLARINGEN

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...