Nordre Aker Budstikke

Dette selskapet mener forbrukerne er best på bærekraft

Storo t-banestasjon: Sporveien T-banen oppfattes som mest bærekraftig, ifølge kundene, viser undersøkelse. Sporveien kjører t-banen i Oslo på oppdrag fra Ruter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sporveien T-banen vinner Bærekraftprisen 2020. På andreplass kom Sporveien Trikken, viser årets undersøkelse fra Norsk Bærekraftbarometer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2020 kl 15:15

NYDALEN: I over 20 år har forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere.

Miljø- og klimaendringer har satt bærekraft på dagsordenen for myndigheter, bedrifter og befolkningen generelt. Derfor har Handelshøyskolen BI, Barcode Intelligence og Norstat for første gang målt hvor bærekraftige norske bedrifter er sett fra kundenes ståsted.

Sporveien T-banen vinner årets bærekraftbarometer med en score på 77,4 poeng etterfulgt av Sporveien Trikken på 76,7 poeng.

På plassene bak følger Tesla (75,4), lokalbankene i Eika Gruppen (74,6) og SpareBank 1 (74,5).

Helt i bunnen av listen over enkeltbedrifter kommer XXL (46,1), Hennes & Mauritz (46), Dplay (45,2), Nille (44,5) og HBO Nordic med en score på 38,5 poeng.


Totalt 149 bedrifter på forbrukermarkedet har blitt evaluert av sine egne kunder og mer enn 6000 personer har deltatt i undersøkelsen, utført av Norstat Norge AS. Forbrukerne er bedt om å vurdere bedrifter de er kunder hos på de tre hoveddimensjonene av bærekraft; 1) økonomisk bærekraft, 2) miljømessig bærekraft og 3) sosial bærekraft.

‒ Dette er en stor tillitserklæring til oss i Sporveien som vi er svært glade for å få. Vi har helt siden Sporveien ble opprettet i 1875 hatt fokus på bærekraft i vår virksomhet, og denne utmerkelsen gir masse ny energi inn til vårt videre arbeid med å utvikle fremtidens bærekraftige løsninger innen kollektivtrafikk og mobilitet, sier konsernsjef i Sporveien Cato Hellesjø.

Førsteprisen ble delt ut på Handelshøyskolen BI i Nydalen 3. juni.

Norsk Bærekraftbarometer 2020

Topp 10:

1. Sporveien T-banen, (bærekraftscore: 77,4)
2. Sporveien Trikken, (76,7)
3. Tesla, (75,4)
4. Eika (74,6)
5. SpareBank 1 (74,5)
6. Toyota (71,8)
6. Gjensidige (71,8)
8. Finn.no (71,4)
9. Norsk Tipping (71,2)
10. Sbanken (70,5)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...