ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Dette sier meteorologen om utsiktene for snøen og skiføret

Det skal fortsatt være greit skiføre helt ned til Sognsvann, ifølge Bymiljøetaten. Bildet er tatt tidligere i vinter. Foto: Christian Fredrik Borg (Arkivfoto)

– Snøen forsvinner nok for det meste i byområder, sier statsmeteorolog Martin Granerud, men har litt bedre utsikter for marka. Se også hva Bymiljøetaten og Skiforeningen sier om skiføret akkurat nå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2022 kl 13:20

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BLINDERN: Ekstremværet Gyda er ventet å herje i vest og nord i landet frem mot helgen, mens det østafjelske stort sett ligger i le.

Onsdag er det lettskyet i Oslo, og temperaturer akkurat på plussiden hos meteorologene på Blindern, ifølge Yr.no. Men selv om det fortsatt føles vinterlig, vil det torsdag kveld og fredag morgen kunne komme temperaturer opp til ni (!) plussgrader og vind, før gradestokken igjen kryper ned på minussiden.

Kaldest i denne omgang blir lørdag, med fire minusgrader på det kaldeste på Blindern, og minus seks i høyereliggende områder, som Grefsenkollen.

Værvarsel for Blindern:

ANNONSE

Blir trolig liggende i marka

I neste uke blir det fortsatt lavtrykk og bygevær over store deler av landet, bortsett fra på Østlandet, ifølge meteorologen.

– Østafjells blir liggende i le også neste uke, så der vil det komme perioder med sol, men litt nedbør kan det også bli. Snøen forsvinner nok for det meste i byområder, men i marka og i fjellet blir det liggende en del, sier Granerud til NTB.

På grunn av mildværet denne uka og kaldere vær i helga vil det imidlertid danne seg en isskorpe på det som er igjen av snøen. Det kan gi problemer når det kommer litt mer snø oppå den gamle, advarer han.

Føremeldingene nå

Skiforeningen skriver i sin føremelding onsdag 12. januar at første runde av ukens utfordrende vær er overstått og den gikk rimelig bra:

ANNONSE

– I høyder over 200 meter falt nedbøren som sludd og snø og ga et tilskudd på 1 til 5 centimeter, men i lavere områder falt nedbøren som sludd og regn og gjorde forholdene skrinnere og dårligere. Nå venter tre dager med plussgrader og fønvind, og så får vi se hva vi står igjen med til helgen.

Ved Kikutstua meldes det om fine forhold, og oppkjøring av et klassiskspor med scooter i hovedløypene.

– Det er nå meldt veldig mildt i dagene fremover så om vi lar det tunge utstyret stå har vi forhåpentlig snø igjen i traseene til helgen når det fryser på igjen. Det er overvann på Bjørnsjøen og Fortjern. Velg tørre løyper, skriver Skiforeningen.

Bymiljøetaten melder om fortsatt fine forhold fra Linderudkollen og Lillomarka, og også ned mot Sognsvann i Nordmarka syd.

– Løypene tålte gårsdagens mildvær - men kom deg ut før det blir ordentlig mildvær! Den bratte bakken ned fra Ullevålseter på østsiden ned mot Sognsvann er imidlertid et kritisk punkt der det ofte kommer opp grus. Skøyteforholdene på Sognsvann ble dårlige ettermildværet. Hockeybanen er det eneste som fortsatt er bra, skriver de.

ANNONSE

I Tryvannshøgda skal det etter sigende være drømmeforhold onsdag formiddag, etter at nedbøren tirsdag kom som snø. Det eneste er overvann på vannene.

– Løypekjøreren har i dag også kjørt ned til Bogstad. Her kom regnet som slush, men også dette har gitt fine løyper. Løypa fra Skjennungsstua og videre sørover krever mye snø, og denne løypa må vi fortsatt vente med før vi kan starte jobben med å pakke den med scooter.

Linderudkollen, Movatn, Skytta, Kjelsås, Låkeberget, Brekke og Grinda i vårt nærmiljø anbefales som utgangspunkt for skiturer nå. Videre oppfordres de skiglade til å følge med på preppestatus i kartet.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE