Nordre Aker Budstikke

Åpner dørene torsdag:

– Dette strøket mangler en storstue

Geir Knudsen i Collets kulturhus, forteller at han har hatt konstruktiv kontakt med de nye eierne av bygningene. Knudsen står her foran inngangen til kinosalen, der det skal arrangeres kulturkveld 22. november. Bildet til venstre er fra 3.11.1965. Foto: Ørnelund, Leif - Oslo Museum / Olav Rokseth

Torsdag 22. november åpnes dørene til gamle Ullevål kino: Colletts kulturhus inviterer til et skikkelig nabolagsarrangement, med musikk, dans, foredrag og filmvisning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2018 kl 12:04

ULLEVÅL: Gode krefter har gått sammen om å blåse liv i det gamle «kulturslottet» ved trikkesløyfa på John Colletts plass. Mange har fortsatt gode minner fra Ullevål kino, som holdt til her fram til 1969.

I høst ble Colletts kulturhus registrert som en organisasjon, med Amanda Hylland Spjeldnæs, Agnes Lyche Melvær, Magnus Ormåsen, Cilje Rolfsjord og Geir Annar Knudsen i styret.

– Nå jobber vi med å vise at dette er bærekraftig. Det er fullt mulig å ha gode arrangementer med nabolaglagsprofil, sier Knudsen.

Samarbeid

At det er behov og marked for et bredere kulturtilbud i nærområdet rundt Ullevål Hageby, er han overbevist om. Det er bare å se på oppslutningen rundt Bok på Bicks, i Vestrensa 4, der det stort sett er fullt hver gang. Knudsen forteller at de ulike aktørene jobber ut fra et kulturperspektiv og ønsker å samarbeide om arrangementer som kan nå bredt i nabolaget.

Colletts kulturhus har Blindern vel, Ullevål Hageby vel og Akersborg vel i ryggen, så ønsket om et sterkere kulturtilbud er godt forankret:


– Men det mangler en sorstue i dette strøket, sier han.

Kinosalen

Og storstua, den finnes, med kinosalen. Tidligere i år ble Vestgrensa 2 og 4 kjøpt av Edd Martin Traaseth og eiendomsinvestor Pål Gundersen. I tillegg har de kjøpt Niels Henrik Abels vei 2 med unntak av lokalene til legesenteret.

Ullevål kino, fotografert 3.11.1965. På kinoplakatene sto filmene Elsk og vær lykkelig og Revolvermannens sønn. Foto: Ørnelund, Leif / Oslo Museum

I høst uttalte Tråseth:

– Vi ønsker å få til noe her som blir bra for alle som bor i området. Vi jobber med forskjellige scenarioer, blant annet hvilke aktiviteter som skal inn i den store salen i Kinobygningen, sa han, og understreket at ingen avgjørelser ennå var tatt.


Geir Annar Knudsen forteller at Colletts kulturhus har god dialog med eierne, og med Bydel Nordre Aker, både når det gjelder bruken av huset, og den kommende oppgraderingen av John Colletts plass, som torg og møteplass i bydelen (som i høst ble nedskalert etter at bydelen ikke fikk bevilget like mye penger som ønsket).

Ingen avtaler om framtiden er inngått.

Det var ofte lang kø foran Ullevål kino, særlig på lørdager og søndager. Motivet er fra 1950-tallet. Foto: Johan Ormestad/Ullevål Hageby gjennom 90-år

Inviterer torsdag

Allerede torsdag 22. november fylles kinosalen med lokal kultur. Arrangementet har fått 15.000 kroner i støtte fra Bydel Nordre Akers frivillighetsmidler, og Colletts kulturhus fremleier salen av pinsemenigheten som per i dag er leitaker.

Kveldens program er todelt, først med familiefilm, deretter kulturkveld.


Klokken 18.00 (dørene åpner 17.30) vises komedien «Plastposen» fra 1986, med Jon Skolmen og Elsa Lystad i hovedrollene. Og hvorfor «Plastposen»? Jo, handlingen finner selvfølgelig sted i Ullevål hageby! Til visningen blir det selvfølgelig servert popcorn.

Klokken 19.30 åpner dørene til kulturkvelden. I første del blir det musikk fra Koret Sweet & Sour og gitarduoen The Leif. Ellen Holm Stenersen, som er tidligere Hagebybladet-redaktør og står bak flere Hageby-vandringer, skal snakke om sammenhengen mellom John Collett og Colletts Kulturhus. Den Norske Ballettskole & Akademi står for ballettoppvisning.

Fra klokken 21 holder Ullevål-gutten, fjellklatreren og eventyreren Teodor Glomnes Johansen foredraget «Alene på ski og skøyter over Baikalsjøen». Det blir musikalske innslag ved Talentprisvinneren fra 2017, Margrét Ó. Erlendsdóttir, akkompagnert av jazzmusiker og komponist Per Husby, og Popbandet EgoAlter.

Arrangementet koster 50 kroner for kinovisningen, og 100 for kulturkvelden. Mer om billettkjøp finner du på arrangementes Facebook-side.


– Vi har stått på stand flere ganger og fortalt om arrangemnetet, og fått utrolig god respons, Mange snakker om kinoen, og husker hvordan det var her i gamle dager. Nyere generasjoner har ikke det samme forholdet til bygget, men vi håper å kunne gjøre noe med det, sier Knudsen, som håper mange finner veien til «Ullevål kino» torsdag kveld!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...