Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette teltet ryker før helga

Skog -og naturoppsynsleder i Oslo kommune, Frank Thomassen ved teltet som har stått i skogen ved Linderudkollen i lengre tid. Før helgen skal det vekk. Foto: Alexander Synstad

Like ved bilveien opp mot Linderudkollen har det stått et telt i lengre tid. Nå må det vekk. Som grunneier er Oslo kommune strenge mot de som tar seg til rette.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2016 kl 20:05

LINDERUDKOLLENTeltet har stått i skogen i lang tid.

Skog -og naturoppsynsleder i Oslo kommune, Frank Thomassen letet onsdag etter personen som har bodd i teltet.

LES OGSÅ: Utagerende mann med våpen - sa han ville drepe noen!

Teltet var tomt, og Thomassen etterlot seg en lapp om at teltet måttet fjernes innen 48 timer. Ellers ville det bli fjernet og kjørt vekk.

- Lappen er borte. Dermed har det vært noen her siden i går, sier Thomassen.

LES OGSÅ: - Skam dere!

Han har vært med på dette mange ganger tidligere. Blant annet med å fjerne større leire som romfolk har etablert på Sognsvann.

I dette teltet har etter all sannsynlighet bare én person oppholdt seg. Det er søppel og skitt inne i teltet. Det ligger tomme sigarettpakker, klær og en og annen tom ølboks ligger slengt her og der.

LES OGSÅ: Null-toleranse for teltleir

De nærmeste naboene og turgåere har ikke vært særlig glad over teltet.

Under slike kummerlige forhold har en person levd under i lengre tid. Foto: Alexander Synstad

Sannsynligvis er det en av byens løsere fugler som har tilholdssted her.

Teltet og utstyret ellers bærer preg av fukt og skitt. De aller færreste av oss hadde orket å bo under slike forhold.

- Av type telt kan man se at det ikke er noen romfolk som har vært her.

LES OGSÅ: Natt til torsdag - innbrudd i kafe på Disen

Folkeskikk og respekt

Det kan kanskje virke noe strengt å kreve at én person i ett telt skal pakke sammen sine saker. Men Thomassen peker på det preventive.

- Det var dette man ble enige om da friluftsloven kom i 1957. Det måtte til for å grunneierne skulle gå med på loven. For at du skal ha rettighetene til å overnatte ute i skogen må det også ligge noen regler bak. Ellers kunne man jo bare gå på annen manns grunn, forsøple og forlate stedet. Det går på normal folkeskikk og respekt for grunneier.

I dette tilfellet er det Oslo kommune som er grunneier. Og det tar man ikke lett på.

- Grunneier har rett til å ta ned ting som har stått der en stund. Dette har stått er et halvt eller ett år. For at folk skal få slippe selvtektsbiten så legger vi igjen en lapp og gir dem 48 timer til å rydde opp. Vedkommende har jo vært her og sett lappen med varsel. Vedkommende har sett lappen og likevel ikke gjort noe. Da kan vi rydde opp. Dersom noen mener vi har vært urimelige kan man gå rettens vei, sier Thomassen.

Slike saker er det svært få av.

- Vi har ikke hatt noen sånne saker ennå. Dette er en praksis vi har kommet fram til i samarbeid blant annet med politijurister. Vi gir en mulighet til at folk kan ordne opp selv, sier Thomassen.

Det er kun lov å telte i to døgn på samme sted i Oslomarka, før man må flytte på seg (kilde Allemannsretten, ekstern lenke).

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

" target="_blank">Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...