Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette tenker trenerne om neste års 2. divisjon

Lokaloppgjør og lange reiser for Oslo-lagene

I helgen kom avdelingsoppsettet for 2. divisjon i 2014. Her er reaksjoner fra alle Oslo-lagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2013 kl 22:04

OSLO: Den norske fotballsesongen er så vidt avsluttet, men planene for den neste er allerede godt i gang. I helgen presenterte Norges Fotballforbund avdelingsoppsettet for 2. divisjon i 2014, der Oslo er representert med seks lag.

2. divisjon avdeling 4 blir den store Oslo-avdelingen neste år, med både Kjelsås, Skeid, Vålerenga 2 og KFUM. Lyn og Grorud har havnet i avdeling 3, sammen med mange lag fra vestlandet. Lyn-trener Finn Bredo Olsen lar seg ikke knekke av det.

- Det blir mange turer til vestlandet. Det kan bli en utfordring, men det må vi løse. Vi lever med dette, sier Bredo.

Han sier at Lyns mål er opprykk, men at dette også blir et spørsmål om midler.

- Vard er en klar favoritt. Og Grorud blir også skumle, for de er gode. De har et godt lag med gode trenere, sier Bredo.

Les også: Lyn vil vekk fra Frogner stadion

39 lag på tre sesonger

Like lystig er ikke stemningen i Grorud IL. Klubben skal nemlig ut mot 13 nye motstandere for tredje år på rad. Det betyr at klubben aldri har møtt samme lag mer enn én sesong på sine tre år i 2. divisjon.

- Det blir et uventet reiseoppsett, men det håndterer vi, sier Grorud-trener Rolf Teigen til dittOslo.

Han er foreløpig usikker på hvordan laget står sammenliknet med de andre lagene, men holder Vard Haugesund som klar favoritt i avdelingen.

- Jeg har forhåpninger om at vi forbedrer oss inn mot 2014, sier Teigen.

Grorud-spiller Anders Hatlén velger å se humoristisk på reisingen med sin Twitter-konto, der han påpeker at Grorud sikkert blir Norges mest bereiste lag, med Nord- og Midt-Norge i 2013 og hele vestlandet i 2014.

- 2015 sesongens reisebudsjett for Grorud Fotball kommer til å dekkes av oppsparte bonuspoeng fra 2013 & 14, skriver Hatlén

Tror på Follo

Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold ser derimot fram til å spille flere lokaloppgjør når laget hans gjør comeback i 2. divisjon til våren. Han understreker imidlertid at det er en tøff avdeling laget hans har havnet i.

- Follo blir veldig sterke dersom de beholder spillerne. KFUM er også en klar favoritt. De har den desidert beste midtbanen, og så har de Andersen på topp, sier Hansen Wold.

Selv har han i første omgang ambisjoner om å etablere Skeid i 2. divisjon igjen.

- Vårt mål er å bygge klubben videre - og satse på unggutta som skal få mye spilletid. Vi ønsker å gjøre det så bra som overhodet mulig og håper på en topp 6-plassering, sier han.

Tenker ikke plassering

KFUM-trener Ståle Andersen tror ikke like mye på sitt eget lag som Skeid-treneren. Men han er enig i at Follo trolig blir sterke.

- Follo er klar favoritt. På hjemmesiden deres står det at de skal bli blant de 20 beste i Norge, så de må være klare favoritter, sier Andersen.

KFUM kjempet lenge opp opprykk i fjor. Andersen hevder imidlertid at KFUM ikke tenker noe særlig på tabellplassering, men heller ønsker å utvikle laget mest mulig.

- Vi har ikke mistet noen av betydning, og dersom alle mann vil nok og ønsker å utvikle seg, så kan 2014 bli en god sesong, sier Andersen.

Må klare seg selv

Utvikling står også i fokus hos Aleksander Olsen, som trener Vålerenga 2. Han tror neste sesong blir ekstra spennende, med tanke på den økonomiske situasjonen Vålerenga befinner seg i.

- Vi i Vålerenga 2 må nok klare oss selv. Vi kan ikke forvente å få mye hjelp fra førstelaget. For oss blir det en kamp for å overleve, det er det viktigste, sier Olsen.

Han gleder seg uansett over at det blir få lange borteturer, og han mener det er mange attraktive lag i avdelingen.

- Moss kan fint kjempe i toppen dersom de får en god start. Follo spiller slik som vi vil spille og blir skumle dersom de beholder alle i sin nåværende tropp, sier Olsen.

Han nevner også KFUM, Kvik Halden og Drøbak Frogn som ekstra tøffe motstandere. 

Gleder seg til lokaloppgjør

Kjelsås-trener Eivind Kampen er også klar på at laget hans har havnet i en tøff avdeling. Men til klubbens nettsider sier han at han gleder seg til flere lokaloppgjør.

- Det blir noen åpenbart artige og spennende kamper mot Skeid og KFUM, sier Kampen. 

Den unge treneren påpeker at 2. divisjon er tøft uansett hvilken avdeling man havner i.

- Når en ser på de andre avdelingene så er det mange gode lag i 2.divisjon 2014. Det har etterhvert blitt vanskelig å sette opp en 2. divisjonsavdeling som ikke byr på jevnt over utfordrende kamper, sier Kampen til Kjelsås' nettsider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...