Nordre Aker Budstikke

Her var det campingplass:

«Dette ulykksalige skjegget da, som man ikke får fred for selv i ferien»

Muselnden var campingplass på slutten av 40-tallet. Og fri fra skjeggveksten fikk man ikke i ferien, kan Filmavisen opplyse. Foto: Kristin Tufte Haga / NRK Filmavisen

Folk dro på ferie til hovedstaden og campet seg ned i Muselunden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2020 kl 09:53

MUSELUNDEN: Det har vært mye skrevet og snakket om camping under Sinsenbrua. Tilreisende romfolk har i mange år holdt til under brua, og vært en hodepine både for naboer og lokale myndigheter.

Men du visste kanskje ikke at det for 70 år siden var en organisert campingplass i Muselunden?

Campingplassen i Muselunden er behørig foreviget i NRKs Filmavisen fra 1949. Her ser vi at det er mange telt er satt opp utover området, og det fortelles at det «...svirrer i alle dialekter og utenlandske språk.»

Camping i Muselunden. Foto: SKJERMDUMP/FILMAVISEN 1949 NRK

I tillegg vises folk som gjør morgenstellet i campingleiren:

«Også dette ulykksalige skjegget da, som man ikke kan få fred for selv i ferien!»

Blokkene på Nordre Åsen ser vi under oppføring i bakgrunnen.

Her kan du se hele innslaget fra Filmavisen i NRKs nettspiller!

«Dette ulykkesalige skjegget...» Foto: SKJERMDUMP/FILMAVISEN 1949 NRK

PS! Også i vår tid tar området i mot turister. Haraldsheim vandrerhjem ble bygget i 1954, og kunne feire 65-årsjubileum i 2018. Les mer om vandrerhjemmet her.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...