Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette var brannbilen i gamle dager

Nordbysokken (nærmest i bildet) og Randtind på jobb i Oslo sentrum lørdag, med en av de første brannvognene. Foto: MARTE BAKKE

Mange gamle utrykningskjøretøy i Oslo i går, også med lokale Nordbysokken og Randtind fra Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2016 kl 20:48

OSLO: – Totalt vil over 50 gamle og nye utrykningskjøretøy kjøre parade gjennom sentrumsgatene i Oslo. De vil til slutt ende opp på Rådhusplassen, der brannbiler, ambulanser og politibiler vil fylle hele plassen.

– I tillegg til å kunne se nærmere på utrykningskjøretøyene, vil det bli oppvisninger, demonstrasjoner og aktiviteter for publikum, inviterte Brann- og redningsetaten, til lørdag 4. juni.

Hestematpakke er med - her med Ivar Bakke. Foto: MARTE BAKKE

Trakk brannvogna

Nordbysokken - eller Sokken - og Randtind, to flotte dølahingster fra Maridalen og Moelven, er rutinerte paradehester.

Lørdag var de på plass med den gamle brannvogna i strålende solskinn i Oslo sentrum.

– Både Nordbysokken og Randtind har vært med på å trekke gamle vogner i Oslo tidligere. Blant annet har de trukket øl i det som heter Frydenlund vogna, og også trukket stigevogna for Brannmuseet tidligere, forteller Marte Bakke fra Skjerven Gård, hvor Sokken bor, og hvor Randtind holdt til tidligere.

Det var bestefar Ivar Bakke som kjørte vogna lørdag. De to svarte dølahingstene blir også brukt til blant annet kanefart og bryllupskjøring.

Stor stas med hester på kaia. Foto: MARTE BAKKE

Teknisk Museum

Kathrine Daniloff - kommunikasjonssjef ved Teknisk Museum - forteller at plassen foran museet var full av gamle brannbiler lørdag.

Ingen tvil om at brannutryknings-kjøretøyene har endret seg opp gjennom årene. Som en kommenterte på Brann- og redningsetatens egen facebookside.

«Tøft å se så mange gamle brannbiler, men godt å se at verden har forandret seg også frem til dagens høyteknologiske brannbiler.»

Ved Teknisk Museum var det mange gamle brannbiler på lørdag. Foto: KATHRINE DANILOFF

LES OGSÅ: I Gøteborgs drikkevann kan du både bade og fiske, men ikke i Maridalsvannet - hvorfor?

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...