Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Diktator Golden tar ansvar

Johan Golden har sett seg trøtt på et tafatt, norsk demokrati

DIKTATOR PÅ KVELDSTID: Johan Golden bruker førjulstida til å ta et skippertak for landsmenn og fedreland. FOTO: ELLEN RØNNING

- Det nærmeste vi har kommet en diktator i Norge er Einar Gerhardsen. Og aldri har det vel blitt gjennomført så mye i landet som da han styrte skuta!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 01:10

AKER BRYGGE: Johan Golden er garantert ikke alene om tanken "herregud, dette kunne jeg gjort bedre sjæl!" Og "hvor jævlig vanskelig kan det være da?" (Å stable et ordentlig fotballandslag på beina, for eksempel).

Skvatt hakke gærne

Frem til jul lever Johan Golden diktatordrømmen fra Latters hovedscene, godt inspirert av usedvanlig fargerike forgjengere.

- Ingen tvil om at det er nok av skvatt hakke gærne eneherskere å skjele til. Men gjennom særdeles interessant research viser det seg faktisk at de fleste diktatorene i utgangspunktet hadde folkets interesse i fokus. Det varte bare ikke særlig lenge.

Golden har mesket seg med diktatormat et års tid, og det er nok av galskap å ta tak i. Det tok for eksempel godt av for Mao etter hvert.

- Han ville på et tidspunkt bli kvitt Kinas fugler, de spiste av avlingene. Én milliard kinesere gjorde selvsagt jobben sin, men da fuglene var ute av verden måtte godeste Tse-tung innse at det nok ikke hadde vært noe sjakktrekk, det med fuglene. Insektene tok nemlig over for fuglene.

Golden humrer.

- Da ringte Mao sin gode diktatorvenn Fidel på Cuba og ba om fugler. Der møtte han selvsagt full forståelse, og fattige Cuba fanget inn og skipet ut fuggel og egg til Kina.

 

SJEKK HVA ARE KALVØ BEDRIVER PÅ DET NORSKE TEATRET

Diktatorprat

Andre oppsiktsvekkende diktatorhistorier står selvsagt blant andre Papa Doc, Amin, Gaddafi og Hitler for. Litt av en gjeng.

- Jeg har funnet ut hva praten må ha gått i rundt diktatorbordet, sier Golden fornøyd.

- Homohets tidlig og seint, pluss utveksling av skjønnhets- og velværetips, for snakk om forfengelig yrkesgruppe!

Zlatan norsk

Det er utvilsomt nok av ting man gjerne skulle sett gjennomført nå her hjemme også, og heldigvis har - eller er - Golden fasiten.

- Utrolig mye tid og penger blir spart når man kan drite i forslag og uendelige diskusjoner frem og tilbake og bare gjennomføre.

Golden har blant annet en lovende dobbeltløsning på problemene rundt innvandring og et fotballandslag som suger.

- Jeg bytter ut spørsmålet om hvor folk kommer fra med om de er gode i fotball. Zlatan hadde selvsagt vært norsk hvis vi hadde gjort det sånn. Nå ligger landslagets skjebne i hendene på en stakkars ungdomsskolegutt. Makan!

Da er det er neppe godt diktatornytt det Divisjonsforeningen lufter i Aftenposten 14. november: Færre utlendinger vil gjøre norsk fotball bedre ...

MØT DAMER MED MOT I BRØSTA

Politiker Golden

Eldrebølgen og alle våre dumme elever - Pisa målingen, ja - skal raskt fikses under Goldens diktatur. Det skal selvsagt det trøblete landbruket også.

- Slik jeg har oppfattet det ville det vært billigere å bare dele ut subsidier til bønda. På tide å tenke ut av boksen her, ja.

Golden sukker tungt og mimrer litt over egen politisk karriere.

- Politikere er så like! Høyre- eller venstrestyrt, det er ikke store forskjellen.

Mannen stilte selv til valg med partiet Det politiske Parti (DPP) ved stortingsvalget i 2001.

- Vi var med på søylen valgnatten, fikk én prosent av stemmene og flere stemmer enn Bastesen. Han kom inn, ikke vi. Da mistet jeg for alvor trua på norsk demokrati. Men det hadde selvsagt vært en personlig tragedie om jeg hadde kommet inn, med møteplikt og greier. Lite imponerende, forresten, at de folkevalgte tar så lett på den plikten.

Litt undertrykkelse

Diktator Golden vil, i tillegg til raskt å bygge trippelspor til jernbanen og to fotballhaller til Vålerenga, sørge for en dose undertrykkelse.

- Kulturlivet skal forbedres, og vi vet fra sammenliknbare diktaturer at moderat sult og undertrykkelse frembringer kreativitet og skapervilje. De beste idrettsutøverne kommer fra tøffe kår, og tenk hva for eksempel en presset og sulten Knausgård kunne brukt sitt eminente skrivetalent til, i stedet for å kaste det bort på trivielle livsanskuelser.

Johan Golden trekker pusten og kommer med en skremmende forlokkende tanke:

- I gamle Hellas - demokratiets vugge - kjørt de perioder med diktatur innimellom lange perioder med demokrati. I diktaturperiodene fikk de gjort en masse, før folk, styre og stell kunne synke tilbake i diskusjoner, meningsutvekslinger og total beslutningsvegring i flere tiår før neste diktatur-økt. Genialt!

Diktator har premiere på Latter 19. november og går frem til jul. Og om noen lurer: Jepp, det er møteplikt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...