Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Disen-DJ (17) på vei mot stjernene

TALENT: Marta Galella fra Disen spilte på Rikskonsertenes skolekonsert-lansering tirsdag. Foto: LARS OPSTAD

Da Rikskonsertene presenterte årets skolekonsert-turné, med navn som Enslaved og Bendik, var også det 17 år gamle DJ-talentet Marta Galella fra Disen med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2015 kl 19:30

MARIENLYST/DISEN: Elevene på Marienlyst skole fikk gleden av å være vertskap da Rikskonsertene lanserte sin skoleturné med et knippe av artistene som skal turnere landet fra oktober.

KLASSISK: Catharina Chen. Foto: LARS OPSTAD

Stor variasjon

Sjangermessig spenner det fra klassisk til metall.

– Vårt mål er å presentere all verdens musikk og la barna få smake musikk de ikke nødvendigvis hører på til vanlig. Dette er jo ikke akkurat mainstream pop, sier Turid Birkeland, direktør for Rikskonsertene, til Nordre Aker Budstikke.

Og i pøsende regn fikk en likevel svært entusiastisk gjeng i skolegården oppleve det noe overraskende samarbeidet mellom metall-pionerene i Enslaved og Majorstuen barne- og ungdomskor, samt fiolinist og tidenes yngste 1. konsertmester i Den norske Opera, Catharina Chen, og Bendik (Silje Halstensen). Sistnevnte høstet stor begeistring etter sine konserter under årets by:Larm og Øya-festival.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HARDT: Enslaved og Majorstuen barne- og ungdomskor. Foto: LARS OPSTAD

LES OGSÅ: Ullevål-gutt (13) til topps i tysk musikk-konkurranse i Paris

DIREKTØR: Turid Birkeland i Rikskonsertene. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Skryter av Disen-DJ

Stemningen i skolegården før konsertstart var det imidlertid Marta Galella som sto for.

17-åringen fra Disen, som nå går andre året på Elvebakken vgs., er plukket opp av DJ-kollektivet Oh Mama! Crew, som deltar på skolekonsertene.

– Jeg gikk på Oh Mama! Crews DJ-skole for to år siden, forteller Marta.

Etter et år på DJ-skolen har crewet valgt å ta henne med på flere arrangementer, og Marta har derfor spilt blant annet på Parkteatret og Nationaltheatret.

– Vi var så glade for at det kom en jente, da Marta startet hos oss. Det er vanskelig å rekruttere jenter til DJ-ing, og musikkproduksjon generelt, sier Elisabeth «DJ Liz» Larsen fra Oh Mama! Crew.

LES OGSÅ: Soran (18) spiller for «hele» Europa på BBC

DJS: DJ Liz og DJ Marta. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hun kaller Marta for en superressurs.

– Hun har holdt kurs selv også. Hun er den mest erfarne og målrettede eleven vi har hatt. Hun er et stort talent som vi helt sikkert kommer til å høre og se mer fra fremover, enten som DJ eller musikkprodusent, sier DJ Liz.

Musikkdrøm

Marta, som tidligere har deltatt i UKM i Trikkehallen på Kjelsås, syns det var en stor opplevelse å spille på Rikskonsertenes lanseringsshow på Marienlyst. Og flere av elevene fikk et crashkurs i DJ-ing i skolegården.

– Det er veldig gøy å spille for barna og se at de danser og hopper og har det gøy, smiler Marta.

17-åringen håper det blir mye mer musikk også i fremtiden.

– Drømmen min? Det er litt vanskelig å svare på... Men jeg har lyst til å ha mer musikk i hverdagen. Gjerne jobbe med musikk og ha det som noe mer enn bare en hobby. Det burde være mer musikk i skolen, og i verden generelt.

LES OGSÅ: Grefsen-DJ lager Northug-låt og kaster Janteloven i søpla

POPULÆR: Silje Halstensen, som Bendik, har høstet gode kritikker i år. Foto: LARS OPSTAD


ENSLAVED: At det regnet, gjorde ikke så mye i skolegården på Marienlyst. Foto: LARS OPSTAD

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...