Nordre Aker Budstikke

Disse arbeidene er i gang

Stengt for gjennomkjøring for biler i Grefsenveien, på oversiden av Storokrysset. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Sporveien forteller om Grefsenveien-prosjektet, ved Storokrysset.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2018 kl 09:02

GREFSEN: Lesere følger med på arbeidene i Grefsenveien, og flere lurer på hva slags arbeider som så langt er gjort i området av Grefsenveien, og som 3. desember stengte for gjennomkjøring for biler, på oversiden av Storokrysset.

Risiko

Sporveien forteller om prosjektet så langt:

– Den første uken av denne fasen har det vært strømsatt kontaktledning for trikken i Grefsenveien, og som ble utkoblet 10. desember. Det begrenser rekkevidde og fremdrift på arbeidene. Arbeidet er ikke uten risiko. Det jobbes med oljefylte strømkabler og inni eksisterende kummer med potensielt farlige gasser. Dette krever både nøysomhet og en del forebyggende arbeid, som nok ikke er så synlig for offentligheten, forklarer kommunikasjonsrådgiver Sven Øvergaard i Sporveien.

Han forteller videre at blant annet har omlegginger av adkomst for Grefsenveien 56, inklusive flytting av strømskap vært gjort den første uken:

– Uten at dette nødvendigvis har krevd større maskiner på stedet hele den første uken, sier Øvergaard.

Sikringsarbeider og kursing

Han fortsetter:

– Montering og oppkobling av ventilasjonsanlegg på VA kummen det skal jobbes med og ved, har også vært gjort den første uken, uten at dette har generert voldsom anleggsaktivitet i gaten. Det som blir gjort nå av arbeider for hovedgrøften er sikringsarbeider. Planlagt hovedgrøft må spuntes og sikres før det kan sendes folk ned for å jobbe i selve grøfta. Det er en viss rekkefølge av ting som vi ikke kommer utenom.

Han sier videre at de som skal jobbe under vanskelige forhold i og ved kummer og grøfter må forberedes på den konkrete jobben og gjennomføre nødvendige sikkerhetskurs og jobbanalyser og gjennomganger, og som skjer når arbeiderne er på riggen.

Entreprenøren er i gang med prosjektet fra 07.00 til 19.00.


LES OGSÅ: Hva med å justere trafikklyset - så det blir lenger grønt?

LES OGSÅ: Snart skal buss for trikk kjøre inn denne veien i stedet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...