Nordre Aker Budstikke

Disse bydelene var uten nye, registrerte smittetilfeller søndag

Det var ingen nye korona-smittetilfeller søndag i Nordre Aker, for første gang siden 5. oktober. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

30 nye personer registrert koronasmittet i Oslo det siste døgnet. I Nordre Aker var det ingen nye tilfeller.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2020 kl 13:41

OSLO / NORDRE AKER: Søndag ble det registrert 30 nye koronasmittede personer i Oslo. Det er ni færre enn dagen før. Det viser Oslo kommunes oversikt over koronasmitte i hovedstaden.

Ingen av disse tilfellene var i Nordre Aker. Det er første gang siden 5. oktober at det går et døgn helt uten koronasmitte i bydelen.

Også resten av helgen ble det registrert få nye smittetilfeller i bydelen, med ett tilfelle hver på fredag og lørdag. Torsdag i forrige uke var imidlertid tallet oppe på seks nye smittede.

Det er i tillegg bare bydelene Grorud og Vestre Aker som heller ikke hadde noen nye tilfeller søndag. I Vestre Aker var også lørdag uten nye registrerte smittede, mens bydelen Østensjø hadde 0 nye tilfeller på lørdag, men ett på søndag.

Her er smittetallene per dag de siste to ukene for Nordre Aker og Oslo totalt:


Smittetilfeller per dag de siste to ukene i Bydel Nordre Aker. (Oslo kommune)

Smittetilfeller per dag de siste to ukene i Oslo. (Oslo kommune)

44 nye lokale tilfeller på 14 dager

I Oslo er det de siste to ukene registrert 682 nye smittetilfeller. 44 av disse i Nordre Aker, noe som utgjør 84,1 per 100.000 innbyggere.

Flest smittetilfeller per 100.000 innbyggere de to siste ukene var det søndag registrert i bydelen Nordstrand med 131,5, etterfulgt av bydelene Bjerke og St. Hanshaugen med henholdsvis 125,7 og 123,3 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Lavest er tallet i bydelen Vestre Aker med 25,9. Samtlige bydeler ligger dermed over den «røde» grensa.


Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Nordstrand - 131,5 - (69)
 • Bjerke - 125,7 - (42)
 • St.Hanshaugen - 123,3 - (48)
 • Frogner - 121,5 - (72)
 • Gamle Oslo - 119,3 - (70)
 • Ullern - 109,9 - (38)
 • Sagene - 106,5 - (48)
 • Stovner - 105,1 - (35)
 • Grünerløkka - 102,5 - (64)
 • Alna - 98,4 - (49)
 • Nordre Aker - 84,1 - (44)
 • Grorud - 83 - (23)
 • Søndre Nordstrand - 79,4 - (31)
 • Østensjø - 70,9 - (36)
 • Vestre Aker - 25,9 - (13)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 16.10.2020, kl. 11.10)

Felles smittesporingsteam

Fredag skrev Nordre Aker Budstikke at bydelene Nordre Aker, Vestre Aker, Ullern og Frogner går sammen om et felles covid-19-smittesporingsteam. Smittesporingsteamet skal være i gang fra mandag 26. oktober.

– Det vil gi betydelige forbedringer i smittesporingsarbeidet, og ikke minst i forbindelse utbrudd, sa Sundar, og viste til smitteutbruddet på Blindern Studenterhjem i forrige uke. Det kan komme flere tilfeller som det, sa bydelsoverlegen i Bydel Nordre Aker, Tom Sundar, som mener bydelen er utsatt fordi det er mange utdanningsinstitusjoner her.

Samarbeidet skal vare ut april 2021.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...