Nordre Aker Budstikke

Overrasket kameratene på 88-92 år:

Disse damene hadde svaret på «turveimysteriet»

Barselgruppa, som nå skal komme oftere for å trekke dekk på Myrerjordet. Linda i forkant.

Erik, Henning og Olav er mellom 88 og 92 år, og ønsket at noen ville måke rundløypa på jordet. Det skjedde i går: - Så gøy det ble løype og fornøyde folk av treningsturen i går, sier Linda, som lover å komme tilbake.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2019 kl 18:45

KJELSÅS: Det var Roar Tryggan, fra Kjelsås, som hadde en liten sprek gla'sak å fortelle om på tampen av 2018. Nemlig om rundløypa på Myrerjordet:

- Rundløypa på Myrerjordet ble en suksess fra første dagen den ble anlagt, for et par år siden. Den er flittig brukt av supermosjonister når den er snøfri. Men noen fortsetter å gå selv om den er snødd ned, sa Tryggan, og fortalte videre om tre spreke evigunge karer, som bruker rundløypa mye:

- De begynte å gå hver for seg, men de fant hverandre, og trives godt sammen. De er ikke akkurat noen ungfoler med sin alder fra 88 til 92 år, Erik, Henning og Olav, sa også Tryggan.

– De begynte å gå hver for seg, men de fant hverandre, og trives godt sammen. De er ikke akkurat noen ungfoler med sin alder fra 88 til 92 år, Erik, Henning og Olav, fortalte Roar Tryggan om denne gjengen, på tampen av 2018. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/ROAR TRYGGAN

Strøing og brøyting?

Men det var en ting Tryggan ba om, på vegne av trimgjengen:


- De har et stort nyttårsønske: Det er at denne rundløypa brøytes og strøs hele vinteren slik at alle kan bruke den trygt og godt. For å gå i bilveien det er jo ikke noe stas, sa han.

Nordre Aker Budstikke sendte spørsmålet videre til Bymiljøetaten, som svarte følgende:

- Brøyting og strøing av denne rundløypa ligger per nå ikke inne i kontrakten med vår driftsentreprenør, men vi noterer oss ønsket. Vi må undersøke om det er andre interesser som kan være i konflikt med en slik løype, og det må eventuelt også settes av midler, sa Bymiljøetaten etter nyttår. Les hele saken her.

Hvem sto bak måkingen?

Men onsdag kveld oppdaget Tryggan at det var måkt:

- Det ser ut som om nyttårsønskert til Erik, Henning og Olav slår inn. I kveld har noen måkt løypa rundt Myrerjordet. Dette blir en fin overraskelse for gutta boys i morgen (torsdag morgen, journ.anm.). Men hvem har forbarmet seg over rundløypa på Myrerjordet? spurte Tryggan.


Han forteller at hele runden skal være måkt.

- Men det er ikke dypt måkt. Har noen dratt en spissplog etter seg? Jeg tror dette kan være snakk om menneskekraft.

Det tok noen timer etter at saken ble publisert, før det «tikket inn» en melding til Nordre Aker Budstikke - med bilde:

- Så gøy det ble løype og fornøyde folk av treningsturen i går da. Fin motivasjon det for flere runder rundt fotballbanen. Her er forklaringa, skrev Linde Øverli Nilsen, og la ved bildet av dekket.

Dette er plogen på Myrerjordet, fra onsdag kveld, en dekkplog faktisk. Foto: PRIVAT


- Jeg trener med dekk, det er fin trim. Blant annet skal jeg gå over Hardangervidda, og da er det bra å trene med å trekke som forberedelse, sier Linda.

Hun visste ikke om nyttårsønsket til de evigunge gutta, før hun så saken torsdag morgen på nab.no:

- Men vi er flere som trener med dekktrekk sammen. Det er en fin og gratis trening - vi kjenner hverandre fra barselgruppa. Vinterstid vil vi jo ikke ødelegge skiløypene, om sommeren trekker vi rundt Maridalsvannet blant annet, så derfor tok jeg runden på Myrerjordet i går. Nå lover jeg å legge treningsturen innom der ukentlig, med de andre i gruppa også - så blir det litt bredere vei også, sier Linda.

Men strør de spreke damene, i tillegg?

- He, he, nei egentlig ikke, men kanskje vi vurderer å ta med en pose sand, som vi først trekker rundt jordet? ler Linda.


Og legger til at de gjerne kan trekke opp andre løyper også.

Flere tipset også om Linda, etter at lokalavisa la ut saken og lurte på hvem "måkeren" var:

«Et krutt helt utenom det vanlige og en initiativtaker av de sjeldne. Linda har fra omtrent første treff snakket om at vi må dra dekk sammen. Det vil si at man binder et tau til et bildekk som man drar etter seg ved hjelp av et pulk-belte for eksempel. I går var det Linda som trakk opp løypa på Myrerjordet», skriver en av dekktrekkjentene på mail til Nordre Aker Budstikke.

Og med mye krutt så kan det se lyst ut for måking på Myrerjordet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...