Nordre Aker Budstikke

Disse er klare for norgesmesterskapet!

«Ut av nypussede horn blåses de vakreste toner».

Musikantene fra Grefsen er klare for NM. Her ser vi også korpset på vei opp slottsplassen 17. mai i år. Foto: Privat / Christel Stub

Til helgen er det NM for skolekorps, og musikantene fra Grefsen er med!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2019 kl 08:29

GREFSEN: I kultursalen på Grefsen skole summer det entusiastisk. Spenningen er til å ta og føle på. Ut av nypussede horn blåses de vakreste toner og fra paukene høres taktfaste dramatiske slag.

Lørdag 22. juni skal Grefsen skolekorps konkurrere i NM for skolekorps i Larvik, 2 divisjon.

I konkurransen møter de korps fra hele landet, og nivået er skyhøyt. Dirigent Jenny Austestad forteller at hun er strålende fornøyd med korpsets utvikling og er meget stolt av innsatsen musikantene har lagt ned i innøvingsperioden.

– Det er veien som er målet, forteller dirigenten.

– Selve konkurransen er en hyggelig avslutning på en prosess som har utviklet oss musikalsk det siste halvåret. Resultatet er underordnet denne prosessen. Vi vet at det blir kniving om pallplasseringene, og er mest opptatt av å levere en fin konsert.


Det øves i kultursalen ved Grefsen skole, frem mot NM i skolekorps, og hvor Grefsen skolekorps er med. Foto: GREFSEN SKOLEKORPS

90 år

Grefsen skolekorps har i løpet av det siste året hatt morsomme, lærerike og utviklende musikkopplevelser. 2018 feiret korpset sitt 90-årsjubileum med en magisk konsert i Jakobkirken. Foruten en strålende 17. mai i sommervær, deltok korpset i mars på Distriksmesterskapet i Lørenskog.

– Foreldregruppa gleder seg like mye som barna, sier Katrine Mari Owe, korpsets styreleder. Det er fantastisk å følge barnas musikkglede gjennom årets prosjekter, samt samholdet disse opplevelsene skaper i både musikant og foreldregruppene.

Grefsen skolekorps går på scenen i Bølgen kulturhus klokken 10.45 lørdag 22.juni. Vi ønsker dem lykke til!

De gleder seg nok til helgen og NM i skolekorps. Foto: GREFSEN SKOLEKORPS

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...