Nordre Aker Budstikke

Vinner cupen andre året på rad:

Disse gutta leverer fotballvarene!

Skeids gutter 16 år, og vinnere av Adidas Cup for andre året på rad. Bak fra venstre: Trener Jonathan Ezeonwurie, Noah Fjellestad Sveen, Jakob Napoleon Romsaas, Kasper Lunde Ofstad, Henrik Hagen, Seedy Jatta, Hicham Boukachni, Nicolai Bezerra Sæther, Jason Onsrud Buan, Eskil Akerjordet, Silas Gjerdåker, Yossef Ibrahim, Kristoffer Morønning, Lagleder Terje Hagen. Foran fra venstre: Patryk Kadlubowski, Karl Aspevoll Omdahl, Aleksander Dorg, Tin August Nguyen, Granit Raci Seferi, Mads Foss Aaserud, Marco Cheng, Adam Halås, Sondre Rodriguez Pedersen. Foto: SKEID

Flere av spillerne har vært i klubben siden de var fem år - det betyr at det er mulig å bli god i sin egen klubb og at Talentfabrikken fortsatt lever!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2019 kl 15:00

GJØVIK: I helgen var det sluttspill i Adidas Cup, på Gjøvik. Som i fjor var Skeids gutter 16 år - G16 - klare for sluttspillhelg. Adidas Cup er en turnering med lag fra hele Norge. I G16 klassen deltok 32 lag i år, fra Vestlandet, Sørlandet og Østlandet.

Cupen innledes med puljespill, før man går over i utslagsrunder. Skeid vant sin pulje og slo deretter henholdsvis Bjarg og Djerv 1919 i 8-delsfinale og kvartfinale. Semifinaler og finaler spilles hvert år en helg i september på Gjøvik.

Semifinalen

Lørdag ventet Team Askøy i semifinalen. Skeid måtte finne seg i å ha favorittstempelet i den kampen, i og med at de vant Adidas Cup-finalen i fjor også. Men cup er cup og ballen er rund, og i en semifinale kan alt skje.

Skeid åpnet kampen klart best, og allerede etter 10 minutter satt den første ballen i nettet, målscorer Yossef Suleman. Syv minutter senere var det klart for 2 – 0, denne gangen et selvmål etter innlegg fra samme Yossef. Rett før pause øker kaptein Henrik Hagen til 3 – 0 etter et langt innkast og Skeid kan gå til pause med en komfortabel ledelse.

Fem minutter ut i andre omgang er Yossef på plass igjen, scorer sitt 2. mål for dagen og kampen er i realiteten avgjort. Team Askøy skal ha for innsatsen, men Skeid ble rett og slett et par hakk for sterke her og finaleplassen var et faktum.


Etter kampen var det ikke tid til annet enn en dusj, mat og så i seng – da finalen skulle spilles allerede
tidlig søndag formiddag.

Finalen

Motstander i finalen ble Asker som vant sin semifinale komfortabelt 3 – 0 mot Nordhordland. Asker er et lag Skeid ofte har slitt litt mot – så selv om Skeid nok en gang måtte finne seg i å være favoritter, var dette en helt åpen kamp på papiret.

Starten av kampen ble som forventet – en krig på midtbanen, mange dueller og lite finspill. Etter hvert klarer Skeid å tilrive seg initiativet og etter ca. 25 minutter går høyreback Eskil Akerjordet på et raid langs sin høyrekant, spiller vegg, får ballen tilbake, går hele veien inn i feltet og setter ballen i mål fra skrått hold. En flott prestasjon!

Etter scoringen tar Asker over initiativet og klarer å utligne ganske kjapt. Så bølger kampen fram og tilbake igjen, før Skeids Jakob Napoleon Romsaas header ballen fram til spissen Seedy Jatta, som setter på turboen og løper fra forsvaret til Asker. Idet han skal runde keeper blir han felt og soleklar straffe til Skeid.

Jason Onsrud Buan tar straffen – og setter den kontant i mål – 2 – 1 til Skeid. Rett etterpå scorer Skeid igjen (tror vi), men linjemannen har sett en offside som ingen andre så! Dermed 2 – 1 til pause.

Andre omgang

Asker trenger mål og går ut i 100 etter pause. Ca. 20 minutter ut i omgangen får Skeid et uforståelig gult kort, og Asker benytter sjansen når de spiller 11 mot 10 og får satt inn utligningen. Mange slitne bein og hoder – og kampen står og vipper igjen. Skeid gjør noen bytter og får litt mer energi inn i laget.

Fem minutter før slutt kjemper Skeid seg til en corner. Karl Aspevoll Omdahl tar den og legger den perfekt ut i feltet, på hodet til midtstopper Jason Buan, som går opp og header ballen i en bue – over keeper og i mål. Ellevill jubel blant Skeids spillere på banen, på benken og blant supporterne på tribunen.

Asker må ha mål, og kjører på med alt de har, men Skeid rir stormen av, spiller rutinert og slipper ikke Asker til flere målsjanser.

Dermed vinner gutta sin andre Adidas Cup-finale på rad og kaptein Henrik Hagen kan løfte trofeet sammen med 20 glade lagkamerater. Selv om kampen ikke er den beste disse gutta har spilt i år, er det en prestasjon å vinne en slik turnering, spesielt å forsvare tittelen fra i fjor.


Midtstopper Jason Onsrud Buan – som scoret 2 av målene i finalen, blir også kåret til finalens beste spiller, vel fortjent!

Jason Onsrud Buan med trofeet som banens beste spiller i finalen, sammen med trener Jonathan Ezeonwurie med cuptrofeet. Foto: SKEID

Fantastisk sesong

Dette laget har hatt en fantastisk sesong så langt. De tok en meget sterk 3. plass i eliteklassen i årets Norway Cup og leder for øyeblikket Interkretsserien med 4 poeng. Det er fortsatt 6 kamper igjen i serien – så ingenting er avgjort, men trener Jonathan Ezeonwurie har gjort en strålende jobb med laget. Laget har 21 spillere i troppen, og i god Skeid-tradisjon finner vi spillere med bakgrunn fra hele 11 ulike nasjoner, blant annet Gambia, Marokko, Kurdistan, Vietnam og Kina. I tillegg er det gøy å se at syv av spillerne har vært i Skeid siden de begynte med fotball, 5 år gamle, og flere av de andre har vært i Skeid i mange år nå. Det betyr at det er mulig å bli god i sin egen klubb og at Talentfabrikken fortsatt lever! Skeid kan få mye glede av disse gutta også videre framover om de satses på: SA-SA-SA!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...