Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Disse jentene skal være så veldig på til lørdag!

Øverst fra venstre: Jenny Røsholm Olsen. Anna Linnea Palm, Camilla Bønøgård, Sofie Tunes. Elise Richardsen, June Østensen, Marianne Jakobsen og Maren Hagfors Thoresen. Nederst fra venstre: Noor H. Eckhoff, Camilla Linberg, Frida Maanum, Joanna Aalstad Bækkelund, Heidi Ellingsen, Andrea Wilmann og Christine Berthelsen Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Fra første sekund fløyta blåser i gang den største kampen i klubbens kvinnefotballhistorie. – Og en kamp vi har gjort oss fortjent til, ifølge trener Glenn Kleven.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2016 kl 15:35

KRINGSJÅ: Veldig god stemning i jentegarderoben i Lynhuset på Kringsjå, tirsdag kveld. Mye latter. Ingenting foreløpig som tyder på at jentene er særlig tynget av alvor foran den viktige kampen de skal spille på lørdag.

Andre kvalikkamp om opprykk til Toppserien for lyns 1. divisjonsdamer.

Selv om jentene fra Kringsjå tapte i nord, søndag, mot nedrykkstruede Medkila - 3-4, så er vel ingen i tvil om at jentene likevel hadde gjort en fantastisk førstekamp i de to kvalikkampene. Fra å ligge 1-4 under til pause, kom jentene ut i andre omgang, viste stor styrke og snudde det hele til 3-4.

Her kan du lese fra kampoppgjøret i nord på søndag.

Med enkel matte etter kampen i nord på søndag, og med bortemålsregelen, betyr det at på lørdag så holder det eksempelsvis for Lyn å slå Medkila 1-0. Så skriver kringsjålaget klubbhistorie, og spiller i Toppserien neste år.

Kjappere og mer fysisk

– Det var en utrolig deilig følelse å se den ballen gå i mål, sier Frida Maanum (17) om kampen i Harstad på forrige søndag, en av to lynmålscorere den dagen.

Frida Maanum gliser godt på vei ut til trening - i front her - og forteller at jentene skal være enda mer på i neste kvalikkamp. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

De andre to målene sørget unge Jenny Røsholm Olsen (16) for.

Hvilke magiske ord sa treneren i pausen?

– Glenn sa blant annet at vi måtte stole på oss selv. Vi var enda mer på fra start i andreomgangen. Mye mer på, oppsummerer Frida videre.

– Men klart vi merket at vi spilte mot et Toppserie-lag. Det går fortere - motspillerne er sterkere og mer fysiske. Vi må være på vårt aller beste på lørdag. Og det skal vi, understreker Frida, som så langt har vunnet mye på banen i sin hittil ganske unge fotballkarriere.

– Likevel, det å spille kvalikkamp til Toppserien er vel den største kampen av alle!

Kom og se på jentene!

Heidi Ellingsen og Andrea Willmann er enige.

– Det var forresten ikke så stor forskjell fra å spille mot Grand Bodø, som er rykket rett opp i Toppserien, enn å spille mot Medkila. Medkila var veldig effektive foran boksen. Men vi skal være så veldig på fra start på lørdag, og blant annet prøve å unngå flest mulig dødballer for Medkila.

– Aller mest gleder vi oss foran kampen til lørdag. Kanskje littegrann grugleding også, ler de på benken i garderoben.

Jentene håper nok at noen fra Bastionen kommer og hjelper jentene mot Toppserien, i kvalikkampen lørdag. Foto: LARS OPSTAD

Så klart håper alle jentene på at flest mulig kommer og støtter opp om kampen på lørdag.

– Vi håper jo også på at Bastionen kan komme å hjelpe oss på lørdag, legger Heidi til.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Lyns herre A-lag supporterklubb. Leder Thomas Nordeng i den engasjerte supporterklubben oppfordrer medlemmene til å ta turen til Kringsjå lørdag.

Andrea Willmann på vei ut til treningsøkt på Kringsjå - også kåret til Årets spiller i 1. divisjon. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Bastionen synes det er stas at Lyn-damene er så nære opprykk til Toppserien. Vi oppfordrer alle i og rundt Lyn til å ta turen opp på Kringsjå på lørdag, så feirer vi forhåpentligvis opprykk etter kampslutt, satser Nordeng på.

Men det er en kamp som skal spilles først.

– Til å bli glad av

Trener Glenn Kleven gleder seg også til lørdag.

– Og det er til å bli glad av, det jeg så i Harstad på søndag - at vi totalt sett evner å prege kampen på en veldig god måte. Men når det er sagt, vi har en vanvittig jobb å gjøre på lørdag. Vi tapte 4-3 mot Medkila - lørdag må vi vinne!

Lyndamene - veldig gode med ball. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Gjøre noe annerledes på lørdag, i forhold til søndagens kamp?

- Ikke forandring, men forbedring. Og så må vi prøve å unngå flest mulig dødballer . Der har vi en jobb å gjøre. Og når de kommer - for det gjør de - så må vi være beintøffe og bevisste i de situasjonene!

Det er femte sesongen han nå er jente og dametrener i Lyn. Glenn Kleven, og med 10 års erfaring som fotballtrener, fra Toppserie, 1. divisjon, kretslag og SUP - Norges Fotballforbunds spillerutvikling.

Glenn Kleven følger nøye med på jentene og en av de siste treningsøktene før den viktige opprykkskampen på lørdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Med tanke på ulik erfaring og kompetanse så føler jeg at egne forutsetninger er helt ok, humrer han.

Og nå kan han se resultatene av tålmodighet, langsiktig planlegging og bevissthet rundt utvikling av spillerne. Mange på damelaget har allerede også vært med på å vinne det meste; NM-titler, Norway Cup og Dana Cup.

Amalie Leinebø og Christine Berthelsen skal gjøre alt de kan for å hindre jentene fra nord i å få ballen i mål på lørdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

De heter Lyndamene, men fortsatt er det flere av de som fortsatt er ganske så unge jenter. 00-ere, 99-ere og 98-ere.

– Mye beinhard trening

Flere også fast inventar på aldersbestemte landslag.

– Men det er så veldig viktig med de eldre spillerne på laget også, understreker Kleven.

Før han fortsetter.

– Vi i Lyn Fotball har bevisst valgt å satse på de spillerne vi tenker ikke bare er gode nå, men de som vi mener kan bli best til slutt. Det er utrolig mye beinhard trening som ligger bak det å bli god!

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Blandet med det å få lov til å spille nok kamper, ikke bli sittende på en reservebenk for et lag kanskje en divisjon høyere.

– Min erfaringer at det har ingen ung spiller spesielt godt av, da ramler motivasjonen raskt.

LES OGSÅ: Hvordan holde på fotballjentene i mange år til? Dette svarer trenerne

– Tørre

Men tilbake til lørdagen - hva skal til for å vinne?

– Vi må tørre å bruke ballen, og ha trua på egne ferdigheter og få til det gode pasningsspillet vi har inne. Får vi til det, så kan fort Medkila bli løpende etter ballen.

Videre fra og med lørdag klokka 12.00 på Kringsjå, er så langt ferdigsnakka.

– Ja vi tar den store jobben først!

Men generelt om norsk kvinnefotball kan Glenn Kleven snakke i timesvis.

– Jeg tror det viktigste, generelt sett, nå fremover for å heve norsk kvinnefotball, er at klubbene må tenke større. Ikke bare tenke på egen klubb og om de selv skal lykkes, men tenke utvikling av spillerne. Ikke bare tenke på om de selv skal lykkes.

Gode er de - og blide er de. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Han tar en liten pause.

– I tillegg synes jeg Toppserieklubbene må begynne å være sitt ansvar bevisst og mer kritiske med tanke på rekruttering. Det er over år en god del talentfulle spillere som har forsvunnet på veien, nettopp fordi de blir sittende på en reservebenk og kan miste motivasjonen.

Men dere har jo selv fått kritikk for å "ta" spillere fra andre klubber?

– I Lyn Fotball er vi bevisste på hvem vi sier ja til å satse på. Denne ærligheten skylder vi utvilsomt spillerne. Har ikke vi noe å tilby spilleren, da mener jeg en full pakke og plan med tanke på videre utvikling og spilletid i kampene, da sier vi heller nei takk!

– Det er helt uaktuelt å si ja til spillere som vi i utgangspunktet ikke ser videre enn reservebenken, understreker Kleven.

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Spillerutvikling

Men litt tilbake til lørdagen likevel.

Har du nå nådd målet på lørdag - spille kvalik om en plass i Toppserien og hvis det går Lyns vei?

- Nix. Mitt hovedmål har alltid vært og kommer alltid til å være og utvikle best mulige fotballspillere. Uansett hva utfallet av lørdagen måtte bli, ser jeg veldig lyst på kvinnefotballfremtiden i Lyn Fotball. Det er mange talentfulle spillere på gang i de yngre kullene - klubben har innarbeidet en finfin treningskulur, sier Kleven.

Likevel.

– Så klart - det er jo utrolig morsomt at vi har kommet så langt som vi har.
Og ja - vi går jo alltid på banen for å vinne - og lørdag for en plass i Toppserien!
Noe annet ville jo vært helt på trynet! Kampen på lørdag er uten tvil den største kampen i Lyns kvinnefotballhistorie noen gang - og en kamp vi har gjort oss fortjent til!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...