Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Disse jentenes jakt på EM-gull er i gang!

Bak fra v. Mads Fremstad (trener), Andrea Borstad, Mathilde Andresen, Marianne Baardsen, Beate Sæther, Martin Sikkeland (trener). Midt v.: Karoline Løvstad Engmann, Ninnie Svatesson, Selma Sulic, Emilie Svennevik. Foran fra v.: Mathilde Nysæther, Sofie Vegsgaard Olsen, og Frida Skindlo. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Johanne Gangnæs, Kine Hauge, og Sara Kristine Trollerud. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Oslostudentenes Idrettsklubb har røtter helt tilbake til 1800-tallet. Nesten 150 år senere er denne veldig blide gjengen klare for europamesterskap i håndball. Nå følger Nordre Aker Budstikke OSI-jentenes kamp for EM-gull!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2016 kl 19:25

ULLEVÅL/DOMUS ATHLETICA: Det myldrer i det store og flotte treningssenteret til studentene - Domus Athletica. Men studentidretten - Oslostudentenes Idrettsklubb OSI - er mye mer enn basseng, tredemøller og pump. Også med lang idrettshitorie, helt tilbake til 1882-tallet faktisk. I dag ett av Oslos største lag - med flere enn 2400 medlemmer, fordelt på 34 forskjellige idretter.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Bildet er tatt i Idrettsbygget på Blindern som sto klart høsten 1962. Sesongen 62/63 endte med seriegull i 2.divisjon og opprykk til 1. divisjon. I stallen hadde man landslagsaktuelle Stein Gruben. I tillegg til Arne Børgesen, Einar Skage Andersen, Niels Hertzberg og Ola Bomann. Foto: OSI

70-års jubileum

OSI håndball er en av de største gruppene i OSI og hadde 70 års jubileum i fjor.

– Håndballgruppa ble grunnlagt i 1945, og kan skilte med en lang og innholdsrik historie med seriemesterskap fra eliteserien, NM gull og en haug med gull i studentmesterskap, fra handball.osi.no og OSI håndball 70 år.

Videre står det:

– I dag består håndballgruppen av fem lag; tre damelag og to herrelag. I tillegg til treninger og kamper, har klubben også stort fokus på det sosiale. Vi er opptatt av å skape samhold, trivsel og ikke minst vennskap både på og utenfor banen. Man skal kunne kombinere håndball og høyere utdanning, samtidig som at det medlemskap i OSI og deltagelse på det sosiale skal gjøre studiehverdagen bedre.

Laget sesongen 1953-1954. Med blant annet tidligere sentralbanksjef Kjell Storvik på laget. Foto: OSI

Veldig blid gjeng

Det er en veldig blid gjeng som er samlet i idrettshallen ved Domus Athletica tirsdag kveld. En av de to faste treningssamlingene per uke, ellers også med egentrening. Og motivasjonen er nok spesielt høyt om dagen, bare få måneder igjen før jentene skal være med i EM i håndball - for studenter i Kroatia.

Etter å ha vunnet Studentmesterskapet i håndball er OSI jentene nemlig kvalifisert til European University Games i Kroatia, 11. - 21.juli i Kroatia.

5000 studenter fra 45 ulike europeiske land skal delta i europamesterskapet, i 21 ulike idretter.

Største

– Dette er veldig stort i OSIs håndballhistorie. Ett av de andre store høydepunktene er tilbake til da håndballgutta deltok i Europacupen i 1971, etter å ha vunnet eliteserien, ifølge sportslig leder for OSI-jentene, Mats Kristoffersen, selv spiller på herrelaget til OSI.

Han fortsetter.

– Et kjempestort og profesjonelt arrangement. Fra Norge reiser til sammen 130 personer nedover. Det er 14 land som er kvalifisert til håndballmesterskapet, forteller Kristoffersen videre.

– Og vi forventer at det blir et høyt nivå. I tidligere student-EM har det vært med flere landslagsspillere på de forskjellige lagene.

– Like seriøst, enda mer moro

Mathilde Andresen (22) er tidligere nordstrandspiller. Hun synes det er helt topp å kombinere barnevernspedagog-studier og håndballspiller i studentidretten.

– Det var en også tidligere nordstrandspiller som dro meg med hit. Jeg trives veldig godt i dette miljøet. Det er et sportslig veldig bra nivå, i tillegg til at vi har det mye moro sammen også utenfor banen.

– Og klart vi gleder oss masse til EM!

Mathilde Andresen er klar for EM i Kroatia. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hva er den store forskjellen mellom Nordstrandspill og studentspill?

– Det er jo færre treninger her, men like seriøst på de treningene som er her. Men enda mer moro underveis her da, ler venstre backen.

Sportslig leder Mats Kristoffersen skyter inn at det skal være minst en sosial happening rundt håndballgruppa én gang i måneden.

Trenger jobb og sponsorer

Mathilde og resten av OSI-jentene med støtteapparat og idrettslaget, oppfordrer nå flest mulig til å gjøre som Nordre Aker Budstikke, nemlig å følge jentene på veien mot EM og under EM, og ikke minst like facebooksiden til Mathilde og resten av OSI-laget.

– Det koster jo å reise til EM, så vi er selvfølgelig ute etter sponsorer. Og jobber - dugnadsjobber og annet. Bare å ta kontakt oppfordrer Mathilde og resten av den blide jentegjengen.

Det er også mulig å støtte jentene direkte - mer info på facebooksiden deres.

– Alle bidragsytere vil bli takket via sosiale medier, ifølge håndballgruppa.

– Hele OSI er vel stolte

Leder av Oslostudentenes Idrettsklubb, Vilde Matilde Skram, sitter på benken og følger med på tirsdagstreningen. Hun er naturlig nok stolt av jentene.

– Hele OSI er vel stolte av disse jentene som nå skal til EM. Det er en glede å ha de alle i klubben, en utelukkende kun positiv gjeng å ha med i idrettsklubben, understreker lederen.

Mats Kristoffersen, sportslig leder, og leder for hele OSI, Vilde Matilde Skram, gleder seg til EM de også. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Sportslig

Status OSI håndball ellers per mars, er som følger: To opprykk er klare, mens OSI 1 ligger på medalje plass i 2.divisjson. OSI 2 har blitt seriemester og rykket opp fra 4.div til 3.div. OSI 3 har blitt seriemester og rykket opp fra 6.divisjon til 5.divisjon.

På herresiden: OSI 1 leder pr i dag 2.divjson, mens OSI 2 ligger på medaljeplass i 3.divisjon.

Trening tirsdagskvelden for OSIs håndballjenter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

OSI tropp:

Emilie Svennevik, Johanne Gangnæs, Frida Skindlo, Marianne Baardsen, Kine Hauge, Mathilde Andresen, Mathilde Nysæther, Beate Sæther, Andrea Borstad, Selma Sulic, Anne-Sofie Vegsgaard Olsen, Sara Kristine Trollerud, Ninnie Svatesson og Karoline Løvstad Engmann. Trenere: Martin Sikkeland og Mads Fremstad.

Oslo Idrettslag håndballgruppe. Foto: OSI

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...