Nordre Aker Budstikke

NM i fotball:

Disse lagene møter Skeid, Kjelsås, Lyn og Korsvoll i første runde

Skeid og Lyn møttes i første runde i cupen i 2017. Oppgjøret på Nordre Åsen endte 2-1 til hjemmelaget. Skeid røyk i 2. runde, med 2-4 mot Strømsgodset. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Første runde i cupen blir ikke av det aller mest spennende slaget for våre lokale lag. Tre av fire skal spille på bortebane.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2018 kl 19:01

NORDRE AKER: Alle våre fire lokale lag i 2. og 3. divisjon er direktekvalifiserte til 1. runde i cupen 2018: Skeid og Kjelsås i 2. divisjon, og Lyn og Korsvoll i 3. divisjon.

Fra Oslo fotballkrets er i tillegg disse lagene direktekvalifiserte: Vålerenga, Stabæk, Asker, Grorud, KFUM, Bærum, Follo og Oppsal.

Etter to kvalifiseringsrunder er også disse klare for NM: Ullern, Lokomotiv Oslo, Lommedalen, Frigg (kvalifiseringskampen mot Kolbu KK er fortsatt uavklart) og Årvoll.

Bortekamper

Det blir ingen storkamper for våre lokale lag i første runde. 3. divisjonslagene Lyn og Korsvoll møter motstand på samme nivå, mens Kjelsås i 2. divisjon også får 3. divisjonsmotstand, og 2. divisjonslaget Skeid møter en motstander fra 4. divisjon.

Det er bare Korsvoll som får hjemmekamp i den første NM-runden. De møter 3. divisjonslaget Lørenskog.


Skeid spiller borte mot 4. divisjonslaget Lommedalen.

Kjelsås spiller borte mot 3. divisjonslaget Eidsvold Turn.

Lyn spiller borte mot 3. divisjonslaget Ørn Horten.

Første runde i cupen spilles onsdag 18. april. (Se faktaboks for hele rundeoppsettet).

Lyn-kaptein Benjamin Nessjø Nyheim er brukbart fornøyd med motstanderen, som kom på andreplass i sin avdeling i fjor.


– Jeg er fornøyd med oppsettet. Her har vi god mulighet til å gå videre til neste runde, selv om det blir en tøff kamp mot en god motstander, sier Lyn-kapteinen på klubbens nettsider.

Ønsker cupfester

– Det er som alltid stor interesse rundt første runde i NM. Vi prøver å lage gode oppgjør som skaper stort engasjement og interesse. Ellers er kriteriene at lag fra Eliteserien og OBOS skal spille borte og møter lag fra 3. og 4. divisjon og at lagene helst ikke har møttes i cupen de siste tre årene. Så har vi prøvd å unngå at lag som møtes i serien ikke skal møtes i cupen, og heller splittet disse slik at de møter lag fra andre kretser. Mange lag ønsker seg motstand fra Eliteserien, men det er kun 16 som kan få det og det er en vanskelig kabal. Vi håper oppgjørene som er satt opp vil sørge for cupfest over hele landet, sier seksjonsleder for kampadminstrasjon i NFF, Rune Pedersen.

Gamle cupmestere

Både Skeid og Lyn har åtte cupmesterskap på merittlisten. Men det begynner å bli noen år siden sist. Lyn var riktignok i cupfinalen i 2004, men tapte 4-1 mot Brann.

Lyn ble norgesmestere i 1908, 1909, 1910, 1911, 1945, 1946, 1967 og 1968. Skeid ble norgesmestere i 1947, 1954, 1955, 1956, 1958, 1963, 1965 og 1974.

Åpnet med lokaloppgjør i fjor

I 2017 tok Skeid imot Lyn på Nordre Åsen i første NM-runde, til et skikkelig osloderby mellom de to gamle cupstorhetene.


Det ble en folkefest, som endte 2-1 til Skeid.

I andre runde ble motstanden tøffere for Skeid. Men selv om de satte et skikkelig støkk i eliteserielaget Strømsgodset, endte cupdrømmen med et 4-2-tap på overtid.

Aalesund på Grefsen stadion, mot Kjelsås i tredje NM-runde i 2017. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Kjelsås til tredje runde

Kjelsås på sin side hadde ingen problemer med å tuppe Frigg ut av cupen, etter 4-0 på Grefsen stadion i første runde.

I andre runde yppet Kjelsås seg igjen, og slo 1. divisjonslaget Strømmen 1-0 på bortebane.


Klubben bet godt fra seg også da eliteseriemotstand fra Aalesund gjestet Grefsen stadion i tredje runde. Cupen endte der for Kjelsås, men "bare" slått 1-0 av gjestene.

LES OGSÅ: Gratulerer, i toppseriedebutet klinket Lyn-jentene til!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...