Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Disse møter alltid i bydelsutvalget

NORDRE AKER BU 2015-2019: Bak f.v.: Heidi Rømming, Mattis Ulvang, Johanne Thunes, Terje Olav Moen, Per Morten Klette, Linda Granlund, Hans A. Kielland Aanesen, Therese Ustvedt, Andreas Skjæret og Sidsel Kjeldaas Salte. Foran f.v.:Ingeborg Tryti, Ingeborg Briseid Kraft, den nye bydelsordføreren Per Henry Christiansen, Bente M. Larsen og Liv Derås Bjørnstad. Foto: FOTO: ARKIV/KARL ANDREAS KJELSTRUP

Størst forfall har Heidi Rømming (SV) og Linda Granlund (H), hvor begge har vært borte 3 av 13 møter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2017 kl 21:46

NORDRE AKER: De fire representantene som ikke har meldt forfall én eneste gang, er Per Henry Christiansen (H), Sidsel Kjeldaas Salte (H), Ingeborg Tryti (H) og Therese Utsvedt (Ap).

De som er valgt inn i bydelsutvalget har i utgangspunktet plikt til å møte, med mindre de har gyldig forfall. Alvorlig sykdom, reise eller at man har viktig arbeid eller plikter som man ikke kan sette til side, er gyldig fraværsgrunn.

Planlegger godt

Leder av bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker, Per Henry Christiansen (H), planlegger møtene som møteleder slik at han alltid kan være med.

Per Henry Christiansen. Foto: K.A. KJELSTRUP

– Vi som er folkevalgt har møteplikt og det skal gode grunner til at vi ikke møter opp. Egen eller pårørendes sykdom er selvsagt en god grunn, men at man ikke har tid, eller at det ikke passer er ikke en god grunn til å melde forfall, sier han.


– Møteplanen blir fastlagt lang tid på forhånd slik at den enkelte skal kunne planlegge og tilpasse andre gjøremål etter pliktene vi har som folkevalgt, ifølge Christiansen.

Therese Utstedt (Ap), en av representantene uten noe forfall, sier som Christiansen at møteplanen for bydelsutvalgsmøtene er klar tidlig, og at hun derfor klarer å planlegge andre møter og aktiviteter etter den.

Therese Ustvedt. Foto: K.A. KJELSTRUP

– Jeg ønsker virkelig å gjøre en god jobb for alle de som valgte å stemme på oss i Arbeiderpartiet, og prioriterer derfor tiden min ganske strengt for å kunne delta på møtene, sier hun.

Videre opplever hun at terskelen for å melde forfall generelt i bydelsutvalget, er høy.


– De som gjør det har gode grunner til å gjøre det. Vi har gode vararepresentanter, så sakene blir uansett behandlet på en god måte. Av og til kommer noe annet i veien, og det må være greit, avslutter hun.

– Å være folkevalgt forplikter

– Og man stiller selvsagt på BU-møtene med mindre det er umulig på grunn av sykdom eller spesielle familiære årsaker, sier Heidi Rømming (SV), med mest forfall i bydelsutvalgsmøter så langt i perioden.

Heidi Rømming. Foto: K.A. KJELSTRUP

Videre:

– SV har bare én representant i BU, men vi opererer som en gruppe. Varaer og representanter i råd og utvalg lokalt er med på alle gruppemøtene vi har i forkant av BU. Dette gjør oss mindre sårbare dersom BU-representanten må melde forfall, ifølge Rømming.


Linda Granlund (H), har som Rønning mest forfall i Bydelsutvalget, med forfall 3 av 13 møter siden valget i 2015. Hun begrunner sitt forfall med jobb.

Linda Granlund. Foto: K.A. KJELSTRUP

– Jeg har en lederstilling, og som oftest klarer jeg å tilrettelegge jobbmøter slik at de ikke kolliderer med BU-møter. Noen ganger er det jobbmessige forpliktelser som ikke er mulig å flytte på, eller ikke delta på. Heldigvis har vi veldig gode varaer som er oppdatert på sakene, og som er gode stedfortredere dersom jeg eller noen andre må melde forfall, sier Granlund.

– Jeg mener at man skal gjøre alt man kan for å møte på BU-møtene, det er det man sier ja til når man har blitt valgt til å sitte i bydelsutvalget, avslutter hun.

Én liten kuriosa; så langt i perioden er det to møter hvor ingen faste representanter har meldt forfall, og det er bydelsutvalgsmøte 18.02.16 og 11.05.17.


Her kan du lese presentasjonen av alle bydelsutvalgsrepresentantene i Nordre Aker i perioden 2015-2019.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...