Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Disse skal representere deg på Stortinget

Disse skal representere Oslo på Stortinget de neste fire åra. Foto: Fotomontasje: Christan Haksø

Høyre og Arbeiderpartiet er størst, og Miljøpartiet debuterer. Disse skal styre for deg de neste fire åra.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2013 kl 08:42

OSLO: Sent mandag kveld ble det klart at Miljøpartiet de Grønne debuterer på Stortinget. Rasmus Hansson får fast plass på Oslo-benken, og tok dermed et mandat fra SV.

Rødt ute, Høyre øker

Rødt var lenge på vippen, men det ble ikke stortingsplass på Bjørnar Moxnes denne gangen.

Ikke uventet fikk Høyre og Arbeiderpartiet inn flest mandater. Arbeiderpartiet fortsetter med seks, og fikk inn sitt siste mandat, veteran Marit Nybakk, helt til slutt.

Høyre øker sin Oslo-representasjon, og går fra fire til seks mandater. Totalt øker også Oslo antall mandater, fra 17 til 19. Dette på grunn av utjevninger i forhold til folketallsendring.

LES OGSÅ: De unge spår: Slik blir et blått Norge

LES ALT OM OSLO-VALGET HER!

Kan komme nye inn

Imidlertid er det slettes ikke sikkert at dagens Oslo-benk blir sittende veldig lenge på Stortinget. En del av mandatene er forventet å rykke inn i regjeringskontorene, og dermed vil vararepresentanter rykke inn på fast plass.

Dersom det blir en Høyre/Frp-regjering forsvinner Siv Jensen fra Stortinget, og inn i regjering, det samme kan være tilfelle for hennes partikollega Christian Tybring-Gjedde.

LES OGSÅ: Siv Jensen: - Morna, Jens!

Høyre er allerede sikker i regjering, og på Oslobenken er det flere mulige kandidater til ministerposter, blant annet leder for Oslo Høyre, Nicolai Astrup, førstekandidat Ine Marie Eriksen Søreide og nåværende finansbyråd i Oslo, Kristin Vinje.

Om de borgerlige også vil ha Venstre og KrF med seg i regjering, vil i alle fall Trine Skei Grande forsvinne fra Stortinget.

For Frps del kan dette bane vei for Mazyar Keshvari som står på 3. plass, og kanskje også Peter N. Myhre på fjerde. For Venstres del kan det bety at Guri Melby kommer inn på Stortinget.

Dersom Eriksen Søreide, Astrup og Vinjer rykker inn i regjeringskontorene kan Høyres Oslo-representanter bestå av Heidi Nordby Lunde, Frode Helgerud og Afshan Rafiq.

Statsråder returnerer

Samtidig vil en rekke nåværende statsråder returnere til Stortinget og Oslo-benken. Blant annet får vi se nåværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap), helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kulturminister Hadia Tajik (Ap) tilbake på Stortinget.

Tajik får gleden av å dele arbeidsplass med sin kjæreste, Høyre-politiker Stefan Heggelund.

Også utviklingsminister Heikki Holmås (SV) skal tilbake på Stortinget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...