Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Disse skolene vil dempe karakterstresset

Morellbakken Ungdomsskole. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Jeg er helt overbevist om at færre karakterer er best for elevens læring, sier grefsenrektoren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Både Morellbakken ungdomsskole på Grefsen og Nordberg ungdomsskole er referert i saken fra NRK. Om karakterer og press.

– Vi ser at vi er en skole med høyt presterende elever som ønsker å gjøre det bra. Men dette gir noen utslag som vi prøver å ta litt tak i, sier Lise Byom-Nilssen, assisterende rektor ved Nordberg skole til NRK, og om å dempe karakterpresset.

Loven

Ifølge loven har elevene bare krav på karakterer til jul og sommer, og skolene står fritt til å velge hvor mye de skal bruke tallkarakterer ut over dette.

– Jeg er helt overbevist om at færre karakterer er best for elevens læring. At vi ikke bruker det bidrar til at elevene senker skuldrene, og at det ikke blir konkurranse mellom elevene, sier rektor på Morellbakken Siv Lande.

Det finnes ingen oversikt over hvor mange skoler som velger å dempe karakterbruken. I Oslo er Bjørnsletta og Morellbakken foregangsskoler.

Foreldrene

Ifølge Morellbakken-rektoren er det foreldrene som sliter mest med å takle systemet.

– De tror kanskje elevene ikke blir vurdert på en god måte. Men de blir vurdert på en skikkelig god måte og kanskje enda grundigere enn før, sier Siv Lande.

Her kan du lese hele saken fra NRK.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...