Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Disse stedene får bedre 4G-dekning i Nordre Aker

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor kan fortelle at selskapet i disse dager oppgraderer 4G-hastigheten flere steder i Nordre Aker. Foto: TELENOR

To basestasjoner i Nordre Aker er utstyrt med mer 4G-dekning, og flere står for tur de nærmeste månedene, melder Telenor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Teleselskapet utvider nemlig mobildekningen på flere steder i Oslo. Fredag melder de at de har jobbet spesielt med Nordre Aker den siste tiden.

Grefsen skole, Solemskogen og Grefsenkollen

Arbeidet skal ha resultert i bedre dekning innendørs og utendørs på følgende steder:

  • Basestasjonen i Kapellveien gir 4G-signaler til Grefsen skole og villaområdet øst for skolen.
  • Solemskogen mobilbasestasjon dekker Solemskogen og Linderudseterhøgdene, samt Linderudkollen mot Trollstua og Årvollåsen.

I løpet av kort tid vil også Kjelsåsveien basestasjon sørge for bedre 4G-dekning fra Grefsen Tennisklubb opp langs Kjelsåsveien mot Grefsenkollen, området mot Trondheimsveien og Disen, samt mellom Grefsenveien og Ring 3, skriver Telenor i en pressemelding.

LES OGSÅ: «Nye Linderudkollen langrenn: Et miljø- og klimavennlig nærmiljøanlegg»

Bekymret for stråling på Gransjordet

Den omtalte basestasjonen på Gransjordet, ved tennisbanene mellom Grefsenveien og Kjelåsveien, skapte diskusjon da det ble kjent at den skulle anlegges her.

Nordre Aker Budstikke brakte i mars intervju med en beboer i området, som er elektrosensitiv, og som fryktet hun måtte slutte å spille tennis etter at mastene kom på på plass.

Lokalpolitikerne så også på dette sa de hadde saken oppe til behandling: «Bydelsutvalget er klar over at det er forskjellige syn på alvorligheten av elektromagnetisk stråling fra mobilbruk, men er tilfreds med utfyllende opplysninger om at tiltaket ikke vil medføre stråling utover grenseverdiene gitt av myndighetene,» het det i sakspapirene.

Telenor svarte at de holder seg under grenseverdiene, og viste til Verdens Helseorganisasjon (WHO) som ikke har funnet sammenheng mellom det å bli utsatt for stråling fra elektromagnetiske felt og symptomer på elektrosensitivitet.

Les mer i denne saken: Solveig frykter stråling på tennisbanen

4G-dekning også i marka

I tillegg til utbyggingen i Nordre Aker, vil basestasjonen på Kikut i Nordmarka løfte dekningen i nordre og søndre deler av marka, i tillegg til området rundt Kikut-hytta.

4G-utbyggingen er et ledd i Telenors utbygging og oppdatering av fjerde generasjons mobilnett (4G) i Norge (Se faktaboks).

– Per i dag har ni av ti av Norges befolkning 4G-dekning fra Telenor. Innen utgangen av året skal rundt 95 prosent i landet ha fått 4G, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kan få ny helårs turvei: «The missing link» mellom Nordmarka og Lillomarka

Øker kapasiteten

Telenor vil med det kunne tilby internett-tilgang til alle via mobilnettet gjennom å bygge 4G på alle steder der selskapet i dag har dekning.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser. Både i byene og i distriktene opplever våre kunder dette store dekningsløftet, og kundene våre skal alltid være sikre på at de har den beste mobilopplevelsen på data og tale der de bor, jobber og ferierer, sier Amundsen, og legger til:

– Vi bygger ut mobilnettet raskere enn vi tidligere har estimert. I løpet av våren i 2018 vil 99,8 prosent av befolkningen ha 4G-dekning fra Telenor.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...