Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dobbel frivillig innsats på Finnerud

Finnerud Aktivitetssenter har nå pusset opp og doblet antall frivillige.

Nytt gulv: Fliser som er lette å rengjøre har erstattet tidligere gulv på Finnerud.

- Allerede i forrige uke fikk vi testet skikkelig. Vi hadde 70 gjester inkludert 8 rullestoler og det gikk finfint, sier senterleder Jan Briseid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2014 kl 10:19

FINNERUD: Finnerud Aktivitetssenter, drevet av Oslo Råde Kors, er et populært utfartssted for både eldre, funksjonshemmede og og enkelte spesialbarnehager.

Målet for senteret har vært, og er, å gi personer som har vanskelig for å komme seg ut i naturen på egen hånd en naturopplevelse, året rundt.

- Utgangspunktet for oppussingen var at vi ønsket mer plass til å ta i mot besøkende, samt å gjøre bygget mer tilgjengelig for rullestolbrukere, sier Briseid.

Spisestuen er utvidet med cirka 45 prosent og fått nye og pene fliser på gulvet. Flislagt har det også blitt i entreen og enkelte andre rom, mens toalettene er pusset opp.

LES OGSÅ: - Dette er som å komme til himmelen

Toalett-løftet

- Med det nye tilbygget har den gamle veggen med de små vinduene måttet vike for store glassdører som virkelig slipper lyset, landskapet og naturen inn.

- De nye flisene gjør det enklere å holde alt rent og pent; noe vi er svært nøye på med tanke på sårbare besøksgrupper, sier Briseid og legger til:

- Toalettene trengte et løft etter å ha fungert greit i 30 år. Nå er det dører helt ned til gulvet, med ordentlig lås i stedet for haspe. Det gir økt følelse av fred og ro.

1. oktober i fjor startet utbyggingen/oppussingen ved Finnerud aktivitetssenter. Onsdag 14. mai klokken 17.00 skal «nye» Finnerud feires.

- Tidligere har sett oss nødt til å velge ut enkelte rullestolbrukere i en gruppe, da vi rett og slett ikke har hatt plass til alle i en runde.

- Det problemet har vi løst nå og vi er glade for at vi nå har større mulighet til å ta i mot alle som ønsker å ta turen opp hit, sier Briseid.

LES OGSÅ: Villa Paradiso åpner i vest

- En gruppe ulike mennesker

Han overtok som senterleder i mars i fjor og har brukt noe tid på å finne sin rolle.

- I fjor ble det en del arbeid på meg som de frivillige utfører i tillegg til arbeidet som senterleder; det blir dobbelt opp og vanskelig i lengden, så jeg måtte tenkte litt nytt, sier han og legger til:

- Vi har nærmest doblet antall frivillige her oppe, og er nå nesten oppe i 50.

I forbindelse med et åpent informasjonsmøte, som holdes jevnlig av Oslo Røde Kors i sentrum, meldte 16 nye folk seg som frivillige.

- Dette er en gruppe ulike mennesker både i alder, bakgrunn og kultur som jeg synes det skal bli spennende å jobbe sammen med fremover. Jeg tror det kan være både sunt og godt for miljøet her oppe å få nye krefter blandet med erfaringen «de gamle» besitter, sier han.

LES OGSÅ: - Jeg løper gjerne til jobb!

Sosiale medier

Etter at den aktuelle gruppen med frivillige har kommet seg godt på plass og blitt trygge på deres nye roller har Briseid planer om å utvide aktivitetene ved Finnerud i samarbeid med de nye frivillige.

- Jeg har mange ideer og tanker allerede og planer om å nedsette en gruppe av frivillige som skal jobbe med planlegging av nye aktiviteter fremover.

- Vi ønsker også å nå ut til enda flere enn vi gjør per i dag. Med flere unge mennesker blant de frivillige, som er gode på sosiale medier, har jeg troen på at vi kan gjøre Finnerud enda mer kjent.

- Det er med andre ord spennende tider i møte og jeg gleder meg til arbeidet fremover, avslutter Briseid.

DEBATT: "Jeg er gråten nær og provosert til randen"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...