Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dobbelsmak av Myrvold

Pia Myrvold i Galleri Ramfjord og i Pompidou-senteret i Paris

PIA MYRVOLD i oslo og paris: Galleri Ramfjord på St. Hanshaugen viser i disse dager Myrvolds utstilling Truth on the Edge of Reality, mens franskmenn kan glede seg over hennes interaktive utstilling Art Avatar i Centre Pompidou i november. FOTO: ELLEN RØNNING

Multikunstner Pia Myrvold har for lengst gjort pariserinne av seg, men viser mer enn gjerne frem spennende kunst i gamlelandet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2014 kl 15:00

ST. HANSHAUGEN: Hun er kjent for å ta for seg av kunstneriske uttrykk, Pia Myrvold, maleri, videokunst og kleskolleksjoner er noen av dem. For øvrig begynte den talentfulle damen å designe og sy sine egne klær da hun var ni år gammel.

I høst har Myrvold to utstillinger på gang, henholdsvis i Galleri Ramfjord på St. Hanshaugen og i en sal på 300 kvadratmeter i Pompidou-senteret i Paris.

Med Pia i Paris

- Her hos Elisabeth (Ramfjord, journ.anm.) viser jeg malerier, trykk og utsnitt av kunstvideoene mine, sier Pia, som innledet utstillingen med et foredrag fredag.

Galleriinnehaver Elisabeth er strålende fornøyd med å ha Myrvold på plakaten.

- Jeg har vært fan av Pia siden tenårene. Da hun ringte og inviterte meg til Paris for et par år siden hoppet jeg på første fly. Hun har et helt fantastisk atelier i en fantastisk by.

Ramfjord smiler fra øre til øre.

- Hun er en av de mest vågale og tøffeste kvinnene jeg kjenner, og jeg har fulgt henne siden 80-tallet. Det er sånn stas at hun er hos oss med utstillingen Truth on the Edge of Reality.

Tenåringsutstilling

I Pompidou-senteret er det i første rekke ungdommen - faktisk tenåringene - Pia har i oppdrag å hanke inn i salene.

- Pompidou-senteret har innsett at kunst i dag i liten grad når frem til folk under førti. Det vil det fremtidsrettede senteret gjerne gjøre noe med, og her kommer altså jeg og mine prosjekter inn i bildet, sier Pia Myrvold, som har full forståelse for at særlig unge synes mye kunst rett og slett er kjedelig.

Engasjerende kunst

I den virtuelle utstillingen Art Avatar i Pompidou-senteret utforsker Pia Myrvold som vanlig nye kunstområder. Hun presenterer fire nye grensesnitt, som det heter, og som Pia hjelpsomt forklarer kan tenkes på som apper.

- Jeg utfordrer publikum til å være en del av denne interaktive utstillingen, så får vi håpe de unge tør, sier Pia.

Det handler mye om interaktiv, t virtuell, 2D, 3D, animerte former, grensesnitt, levende flater og slikt når Myrvolds kunst skal beskrives. Da er det fort gjort å føle seg litt dum.

- Jeg misliker sterkt holdninger som "if you don't get it you don't get it". Vi som kunstnere må aldri gi opp publikum. Når jeg holder på med så sære ting som jeg gjør er en del av jobben å formidle og forklare hva jeg forsøker å si. Målet med det vi gjør må jo være å nå frem til flest mulig, å trekke folk inn der kunst formidles, ikke skremme dem vekk.

Art Avatar

Tenåringer har et helt annet forhold til teknologi enn det vanlige, godt voksne kunstpublikummet. Det vet Pia å sette pris på.

- Jeg er veldig spent på hvordan utstillingen i Pompidou-senteret blir mottatt. Publikum inviteres til å bli en del av utstillingen, og det krever et visst mot.

Kunstneren forteller at publikum får skjerm og verktøy til å lage seg selv som animert skulptur. Når de så går inn i utstillingen blir de en del av den, som sin egen avatar. Det kan være skummelt å gjøre seg så "synlig", men teknologivante unge synes forhåpentligvis dette er spennende og gøy.

Fem "avatarer" kan bevege seg i utstillingen samtidig, og de får også hver sin lyd.

- Det blir jo som et band, det, sier Pia Myrvold og smiler.

- Ingen tvil om at dette blir teknisk utfordrende!

Utstillingen i Galleri Ramfjord varer til 2. november, mens Art Avatar på Pompidouseneteret åpner 8. november.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...