Nordre Aker Budstikke

Dømt for rasistiske rop på bensinstasjonen

Mannen i 50-årene er dømt etter rasismeparagrafen, etter å ha kommet med ytringer til forbipasserende her ved Statoil på Storo. (Bildet er tatt i en annen anledning, og bilene på bildet har ingenting med saken å gjøre). Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

En mann i 50-årene er dømt til betinget fengsel etter å ha ropt rasistiske skjellsord etter forbipasserende på Storo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

STORO: Hendelsen fant sted på ettermiddagen lørdag 2. januar i år, utenfor Statoil-stasjonen på Storo.

Mannen i 50-åringen skal ha fremstått som aggressiv og kom med flere hatefulle og rasistiske ytringer til tilfeldig forbipasserende. Han sto tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 185, den såkalte rasismeparagrafen.

Truet med å skyte

I tillegg var han i forbindelse med samme episode tiltalt for «forulemping av andre i selvforskyldt rus», og for etter pågripelsen og transport til arresten å ha kommet med skjellsord og utøvd vold mot offentlig tjenestemann.

Blant annet rammet utbruddene hans et par og deres barn som var på vei fra Storosenteret. Mannen skal ha ropt «jævla svartinger» og at han skulle skyte både dem og «purken».

I retten forklarte mannen at han var ruset på tidspunktet, og ikke kan huske annet enn bruddstykker fra dette tidspunktet. Han erkjente imidlertid å ha kommet med noen uheldige uttalelser knyttet til hudfarge, og at han gikk over streken. Han beklaget handlingene sine og avviste at han har fremmedfiendtlige holdninger.


LES OGSÅ: Mann alvorlig skadet etter knivstikking i natt

Retten: Sjikane

Retten oppfattet mannens gjentatte uttalelser som ren sjikane av mennesker med annen hudfarge eller opprinnesle. Ytringene kan dermed ikke oppfattes på annen måte enn som rene krenkelser av den gruppen de er rettet mot, står det i rettsdokumentene.

Ytringene har dermed ikke noe til felles med kjerneverdiene ytringsfriheten skal beskytte, fastslår retten.

Mannen ble dømt på alle punkter, bortsett fra påstanden om vold mot politiet, til 21 dagers betinget fengsel.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...