Nordre Aker Budstikke

Drepte ektemannen med kniv – kona erkjenner ikke straffskyld

Oslo tinghus. (Illustrasjonsfoto).

Kvinnen som er siktet for drapet på sin ektemann på Grefsen i fjor, hevder hun handlet i nødverge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2018 kl 09:52

GREFSEN: Det er klart, etter at saken mot den 51 år gamle kvinnen, som er siktet for drapet på ektemannen sin på Grefsen 11. juli 2017, startet i Oslo tingrett onsdag.

Erkjenner ikke straffskyld

Hun svarte nei på spørsmålet fra dommeren om hun erkjenner straffskyld, ifølge TV2. Kvinnen hevder hun handlet i nødverge.

Aktor i saken, statsadvokat Kristin Røhne, sier til TV 2 at påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at den 51 år gamle kona skal dømmes for forsettlig drap.

Kvinnens ektemann, som var i 30-årene, døde som følge av to knivstikk, i parets leilighet på Grefsen sommeren 2017.

Barna er vitner

Hennes to sønner i tenårene var tilstede i leiligheten da drapet skjedde. De er ifølge TV2 nøkkelvitner i saken fordi de skal ha sett deler av drapshandlingen. Den ene av sønnene ringte ambulansen, og skal ha gitt stefaren førstehjelp på stedet.


Forholdet mellom kvinnen og hennes mann er et viktig tema i retten. Hun skal ved to anledninger ha anmeldt mannen for vold, men begge gangene er anmeldelsene trukket. Ektemannen ble aldri dømt for voldshandlinger.

I forkant av drapet hadde de to en kraftig krangel, forklarte kvinnen, som sa i retten at det aldri var hennes hensikt å drepe ektemannen.

Les mer om kvinnens forklaring i tingretten, i saken til TV2.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...