Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

1300 elever

Dro til Sognsvann for å lære om regnskog

Femteklassingene fra Grefsen barneskole var på plass i regnværet på Sognsvann denne uken, nettopp for å lære mer om regnskog. Fra venstre: Isabell, Tale, Elise, Siri, Mathea, og Andreas. Foto: TV-AKSJONEN

Selv om det er lite regnskog på Sognsvann, så regnet det i hvert fall nok, da 1300 femteklassinger møtte opp for å lære mer om blant annet regnskog.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2015 kl 08:47

SOGNSVANN: – TV-aksjonen NRK går i år til Regnskogfondet og deres arbeid med å vokte regnskogen i nært samarbeid med menneskene som lever der. Med midlene fra årets TV-aksjon skal vi bevare noen av verdens største regnskogsområder, som til sammen er større enn Danmark og Norge, står det i pressemeldingen fra TV-aksjonen.

Les også: Kom det ut av sofaen og stem! Du avgjør om bydelen kommer inn på Rådhuset

1300 femteklassinger

TV-aksjonen og 1300 femteklassinger ble denne uken invitert av Det norske Skogselskapet, i samarbeid med Oslo kommune ved Bymiljøetaten, og Landbruks- og matdepartementet til skogdager på Sognsvann. Nettopp også med innslag av regnskogtema på noen av de forskjellige postene rundt omkring i området for elevene.

To av verdens viktigste økosystemer

– På noen av postene fikk elevene spørsmål om to av verdens
viktigste økosystemer som er med på å forsyne verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å regulere klima på kloden, ifølge TV-aksjonen.

– Skogselskapet og TV-aksjonen gleder seg til å sammen skape bevissthet om verdiene av skogen, både den norske og regnskogen. På skoleskogdagene får barna mulighet til å delta på aktiviteter i naturen, som blant annet snekring av plankehytte og natursti, står det også i pressemeldingen som ble sendt ut i forkant av skogdagene onsdag og torsdag denne uken.

Les også: Kjæresten var nok lei av å høre Magnus (26) bare snakke om 71 grader nord, så hun meldte han likesågodt på programmet

Elevene på skogdagene kom fra flere forskjellige skoler i Oslo. TV-aksjonen stilte også med stand med ansiktsmaling.

Innsamling 18. oktober

Over hele landet skal 100 000 bøssebærere besøke alle husstandene 18. oktober.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...