Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Drømmen om Ullevaal ble virkelig for Dæhli

- Jeg har gått og sett på dette stadionet hele livet.

GOD FIGUR: Da Mats Møller Dæhli kom inn på banen tidlig i andre omgang lå Molde under 1-2. Da kamper var slutt hadde blåtrøyene vunnet Norgesmesterskapet. Foto: Alice Marie Johansen

Som ung gutt drømte Mats Møller Dæhli (18) om å spille på Ullevaal stadion. Søndag fikk han drømmen sin oppfylt mens han vant sitt første NM-gull.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2013 kl 14:10

ULLEVAAL: Mats Møller Dæhli (18) er et av de virkelig store fotballtalentene i Norge, og har i løpet av kort tid gjort karriere på fotballbanen for Stabæk, Manchester United, og nå sist for cupfinalevinner Molde.

På hjemmebane

Søndag ettermiddag slapp han jubelen løs da Molde slo Rosenborg 4-2 i cupfinalen.

- Dette er det største jeg har vært med på. Det er en fantastisk prestasjon av laget å komme tilbake etter at vi ligger under, sa Oslo-gutten etter kampen.

Spesielt stort for Dæhli var det å få spille sin første kamp på Ullevaal stadion.

18-åringen er oppvokst bare noen hundre meter fra stadionen, og har lenge drømt om å spille fotballkamp der.

Tilbake på Ullevaal skole

- Det var stort å komme innpå. Jeg bor tre minutter unna, og har gått og sett på dette stadionet hele livet, så i dag er første gang jeg har spilt på Ullevaal stadion. Det var drømmen å få spille fotballkamp der som landslaget spilte, forteller den unge fotballspilleren.

Sist uke besøkte han Ullevaal skole, hvor han selv var elev.

- Det er en rar følelse å komme hjem og se hvor du har vokst opp og blitt til den fotballspilleren du er i dag, og så plutselig vinne cupgull med familien på tribunen, sier han og smiler.

Tar ferie

Det har vært et hektisk år for Dæhli. Inntil 3. juli hadde han proffkontrakt med Manchester United, før han tok avgjørelsen om å vende hjem til Norge og Ole Gunnar Solskjærs Molde.

I november ble han tatt ut i A-landslagstroppen for første gang, etter å ha gått gradene på aldersbestemte lag.

I tillegg fikk han også nettopp Satoils talentpris for årets talent, noe som også resulterte i at moderklubben Lyn fikk 100.000 kroner.

Nå skal han derimot roe ned med ferie i Oslo.

- Men først er det fest! sier Dæhli.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...