Nordre Aker Budstikke

Dropper boliger på fotballbanen

Slik ble den nye bebyggelsen, der idrettsbanen ligger i dag, illustrert. Nå er saken avvist av bystyret, og trukket av SiO. Foto: LMR ARKITEKTUR/SIO/PLAN-OG BYGNINGSETATEN

Etter at byrådet anbefalte ikke å godkjenne SiOs planer om studentboliger på fotballbanen ved Domus Athletica, har studensamskipnaden besluttet å skrinlegge planene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2018 kl 10:34

ULLEVÅL: Det skapte stort rabalder da Studensamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) i 2015 fremmet planer om å bygge inntil nye 390 studentboliger – tilsvarende 470 hybler – i Trimvien 4, på området det nå ligger en fotballbane, «vegg i vegg» med idrettshallen Domus Athletica.

Oslostudentenes Idressforening (OI) var tidlig på banen og mente nedbygging av banen ville gi et dårligere idrettstilbud. Bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker ville ikke anbefale bygging på banen, og dersom det skulle gjøres, krevde de at 11-erbanen ble erstattet. Det samme standpunktet inntok Plan- og bygnignsetaten.

Saken avvist, og trukket

Slik ble den nye bebyggelsen, der idrettsbanen ligger i dag, illustrert. Nå er saken avvist av bystyret, og trukket av SiO. Foto: LMR ARKITEKTUR/SIO/PLAN-OG BYGNINGSETATEN

Etter at byrådet innstilte til bystyret å avvise planene, valgte SiO i oktober å trekke boligplanene.

I en e-post til byrådet skriver SiOs eiendomssjef Trond Bakke:


«Byrådet har besluttet ikke å støtte vårt planforslag om bygging av studentboliger på arealene. Vi forholder oss til byrådets klare innstilling i saken, og prosjektet er da dessverre ikke realiserbart.

Det har vært usikkerhet rundt prosjektet etter at krav til erstatningsareal for bane kom i 2015, etter at vårt forslag var ferdig utarbeidet og oversendt. Prosjektet vil ikke være realiserbart med krav om å bygge erstatningsbane for 11-erbanen på Vestgrensa. Vi har derfor besluttet at vi trekker forslaget.

Banen har de senere årene vært holdt vinterstengt som følge av tekniske mangler.

SiO vil sikre arealene til idrettsformål for Oslostudentene også fremover.»

Bystyret vedtok 14. november i år å forkaste planene.


Dermed blir det ingen nye studentboliger i Trimveien med det første.

Under kan du lese mer om saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...