Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke mener:

«DU avgjør om Nordre Aker kommer inn på Rådhuset»

NORDRE AKER-FRITT: Det sittende bystyret i Oslo Rådhus mangler Nordre Aker-representanter. 13. og 14. september kan du gjøre noe med det. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det sittende bystyret er så godt som «Nordre Aker-fritt». Det tror vi er uheldig for bydelen, og vi oppfordrer deg til å krysse lokale representanter inn den 14. september. På listene finnes mange kjente ansikter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2015 kl 00:51

NORDRE AKER: Vi har bladd i partienes valglister til bystyret, og der finner vi flere kjente navn. Ulrik Imtiaz Rolfsen, Tommy Tee, Erlend Loe, Thomas Hylland Eriksen og Bård Folke Fredriksen er noen av dem du kan stemme på 14. september.

Se listen over alle de lokale representantene fra samtlige partier lenger nede i saken!

Nordre Aker er underrepresentert

Nordre Aker Budstikke satte tidligere i år søkelyset på Nordre Akers underrepresentasjon i bystyret.

I det sittende bystyret er det nemlig ikke en eneste representant som har adresse i bydelen her «øverst i Oslo».

Her kan du lese om hva vi skrev i vår, om at nestleder i Nordre Aker Høyre, Kristoffer Gustavsen, for øyeblikket er bydelens eneste representant i bystyret.


– Det gjør at det ikke er så mye lokalkunnskap om bydelen i Rådhuset, sa Gustavsen, som opprinnelig er fra Grefsen, og har en fortid som leder i ungdomsrådet i bydelen, men som i løpet av siste fireårsperiode har flyttet ut av bydelen. Han har nå bostedsadresse på Frogner.

Høyres Bård Folke Fredriksen, som bor på Kjelsås, ble riktignok valgt inn i bystyret for fire år siden. Men siden han innehar vervet som byutviklingsbyråd, sitter han i byrådet, og er ikke blant de 59 ordinære bystyrerepresentantene.

Viktig med en hånd på rattet

Flere har påpekt at de som velges inn i bystyret fra de ulike partiene er valgt inn for å representere hele byen, ikke bare sin egen bydel.

– Som bystyrerepresentant representerer jeg og er ombudsmann for hele byen! skrev Hermann Kopp (H) i en kommentar til vår oppfølging av saken om få lokale bystyrerepresentanter.

Det er riktig, samtidig tror vi at Nordre Aker tjener på å ha representanter med lokalkunnskap om bydelen i bystyret. Selv om bydelsutvalgets representanter uttaler seg om saker som skal behandles av bystyret, og bydelslagene kan påvirke sitt moderpartis bystyregruppe, er det av stor betydning å ha lokale representanter også der avgjørelsene tas.


Oslo er en by i vekst, og viktige byutviklingsspørsmål, samferdselsutfordringer og skole- og utdanningsprosjekter påvirker vår bydel. Da er det viktig å være med å ha en hånd på rattet, mener vi.

– Den som bor i et område har kanskje større forutsetninger for å bedømme betydningen av grøntområder, trafikk-forurensning, lekeplasser og så videre, sa bystyrerepresentant for SV, Ivar Johansen, til Nordre Aker Budstikke tidligere i år.

– Det er ønskelig at bystyret er representativt, også geografisk. Sammensetningen blir avgjort av partienes lister, men selvsagt også av i hvilken grad beboerne gir ekstra støtte til egne kandidater. Vi vet det har vært kampanjer med kumuleringer i alle fall lengre vest i byen, og selv om man heller bør sørge for dyktige enn kun lokale kandidater, er det nok en fordel om Nordre Aker blir bedre representert enn nå etter neste valg, har Erik Borge Skei (V), sittende BU-medlem og en av Nordre Aker-representantene til bystyret i kommende periode, tidligere uttalt.

Før opp lokale kandidater

Nordre Aker Budstikke oppfordrer deg derfor til å gi personstemmer til bydelens egne representanter til bystyret. Uansett hvilket parti du stemmer på, kan du gi personstemmer til kandidater fra dette eller andre partier. Det gjør du ved å føre opp navnet deres på stemmeseddelen.

Hvert parti har forhåndskumulert de øverste navnene på sine lister. Kandidatene under disse konkurrerer om de øvrige setene partiet får i bystyret. Dermed kan en kandidat på 40. plass likevel få representere sitt parti, dersom mange velgere har gitt vedkommende personstemmer gjennom valget.


Her presenterer vi de lokal kandidatene fra alle partiene som stiller til bystyret:

Arbeiderpartiet

AP: Bente M Larsen Foto: PRIVAT

Arbeiderpartiet har 20 representanter i det sittende bystyret. På partiets liste finner vi Bente M. Larsen (f. 1964), på 28. plass. Larsen er også Nordre Aker Aps 1. kandidat til bydelsutvalget (BU) og partiets BU-lederkandidat.

Øvrige kandidater med adresse i Nordre Aker er regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen (f. 1972) på 41. plass, og tidligere Ungdomsrådsleder Maika Godal Dam (f. 1997) på 54. plass.

I tillegg står Jørgen Foss (f. 1989) på 35. plass oppført som Nordre Aker-representant. Foss har imidlertid kunngjort at han er i ferd med å flytte tilbake til Bydel Sagene.


LES OGSÅ: Raymond Johansen: De fleste vil merke svært lite til eiendomsskatten

Høyre

HØYRE: Bård Folke Fredriksen Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Høyre har i dag 22 representanter i bystyret. I 2015 er det partiet med flest Nordre Aker-kandidater på sin bystyreliste, og også det eneste partiet som har Nordre Aker-beboere på forhåndskumulert plass. Dette er sittende byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (f. 1967) helt oppe på 4. plass, og Øystein Sundelin (f. 1985) på 8. plass.

Øvrige kandidater er Kristin Vik (f. 1970) på 50. plass. (Vik sitter i bydelsutvalget i inneværende periode, men stiller ikke til gjenvalg i BU). Leder av Nordre Aker Høyre, Øyvind A. Tandberg (f. 1967) på 52. plass, Henning Stene (f. 1944) på 53. plass og Sidsel Kjeldaas Salte (f. 1943) på 65. plass.

LES OGSÅ: Kristoffer Gustavsen: – Eiendomsskatten skaper utrygghet. Halvparten av boligene i Nordre Aker blir rammet

Kristelig Folkeparti

KrF har i dag én representant i bystyret, og har Gunnar Prestegård (f. 1935) på en 8. plass, Sverre Vatnar (f. 1975) på 20. plass, Emil André Erstad (f. 1991) på 28. plass, Morten Magelssen (f. 1978) på 40. plass og Magne Storebø (f. 1975) på en 52. plass.

LES OGSÅ: Med Hans Nielsen Hauge som inspirator i Nordre Aker

Miljøpartiet De Grønne

MDG: Thomas Hylland Eriksen Foto: SILJE EIDE (ARKIVFOTO)

MDG har én representant i det sittende bystyret, men har opplevd mye medvind på meningsmålingene før valget. De har også en målsetning om å komme mannsterke inn i bydelsutvalget.

Til bystyret stiller de med Ida Beth Hald (f. 1958) på en 27. plass, Kristine Schøyen Berdal (f. 1985) på 29. plass, Mattis Ulvang (f. 1990) på 34. plass, sosialantropologen Thomas Hylland Eriksen (f. 1962) på 60. plass og forfatter Erlend Loe (f. 1969) på 64. plass.

LES OGSÅ: MDG om fiendtlig arkitektur: T-banenbenker eller treningsapparater i Nydalen?

Rødt

Rødt har i dag to representanter i bystyret. På sin liste har de Marielle Leraand (f. 1974) på 28. plass, norsk raps «gudfar» Tommy «Tommy Tee» Flåten (f. 1971) på 62. plass og tidligere RV-leder, nå sjef for Litteraturhuset, Aslak Sira Myhre (f. 1973) på 63. plass.

Sosialistisk Venstreparti

SV: Siavash Sangtarash Foto: PRIVAT

SV har i dag fire representanter i bystyret, og er det partiet som har en Nordre Aker-representant lengst oppe på sin liste. Nordre Aker SV-leder Siavash Sangtarash (f. 1982) er partiets 2. kandidat. Han videoblogger seg for øvrig gjennom valgkampen.

Øvrige Nordre Aker-beboere finnes imidlertid ikke på partiets bystyreliste.

LES OGSÅ: Nordre Aker SV: Byrådet vil gnage seg inn i marka med forlsaget til aktivitetssoner

Venstre

VENSTRE: Erik Borge Skei Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Venstre fikk etter valget i 2011 fem representanter inn i bystyret. I 2015 er det den profilerte bydelspolitikeren Erik Borge Skei (f. 1975) som er lengst oppe av Nordre Aker-kandidatene på partiets liste på en 8. plass. Skei er leder av Miljø-, plan og samferdselskomiteen i bydelen, men tar ikke gjenvalg til BU.

Øvrige Nordre Aker-kandidter på Venstres liste er Naomi Ichihara Røkkum (f. 1987) på 11. plass, Else Leona McClimans (f. 1964) på 45. plass og Andreas Skjæret (f. 1990) på 51. plass. Skjæret er også Nordre Aker Venstres førstekandidat til bydelsutvalget.

LES OGSÅ: Nå blir det lys rundt Sognsvann!

Andre partier

Fremskrittspartiet, som i dag har fire representanter i bystyret, er det eneste partiet som ikke har en eneste Nordre Aker-representant på sin liste.

Av partier som de siste fire årene ikke har hatt representanter i bystyret, men som stiller med lister i kommunevalget, har disse Nordre Aker-representanter på sine lister:

  • Demokratene (7. Lillian Oulie, f. 1939 og 8. Per Erik Johansen, f. 1931)
  • Feministisk Initiativ (27. Tuva Syvertsen, f. 1983)
  • Kystpartiet (4. Per Arne Flæsen, f. 1975)
  • Norges Kommunistiske parti (6. Fredrik Røe Brevig, f. 1991)
  • Pensjonistpartiet (8. Ellen-Elisabeth Akre-Aas, f. 1942)
  • Piratpartiet (15. Øystein Røysland Sørlie, f. 1985 og 16. Heidi Hovind, f. 1970)
  • Senterpartiet (8. Morten Lundstein, f. 1947)

NB. Denne oversikten er basert på Oslo kommunes offisielle valgliste. Den finner du her. Vi tar forbehold om feil i oversikten.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...