Nordre Aker Budstikke

Du kan fortsatt gå på ski i marka

Forrige helg var det både flott føre og flott solnedgang over Nordmarka. Her fra Frognerseteren. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Søndag kommer det trolig mer snø, men selv før det er det skimuligheter i marka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2019 kl 21:27

NORDMARKA: Etter mildværet de siste par døgnene, melder Bymiljøetaten på Facebook fredag ettermiddag at det fortsatt er mulig å gå på ski i marka.

Om Nordmarka skriver de: «For entusiastiske skiløpere er det fremdeles muligheter. Det preppes jevnlig i Frognerseteråsen og inn til Skjennungen og Kapellet, i tillegg til en del andre løyper i området. På søndag ser det ut til at det kommer litt mer snø, og det bedrer forholdene igjen etter et par dager med mildvær. Det går også an å gå på ski flere steder hvor vi ikke har preparert, som for eksempel fra Sognsvann, i Lillomarka og andre steder med snø på veiene - men det må forventes nokså hardt og kort vei ned til grus, så ta det pent.»

Nordre Aker Budstikkes reporter gikk torsdag på ski i deler av den gamle 5-milsløypa, fra Frognerseteren til Svarttjern, vest for Lille Åklungen. Der var føret bra, men hardt.

Ifølge løypekartet er deler av denne strekningen preparert med scooter så sent som fredag formiddag.

Bymiljøetaten melder videre at det for dem uten ski på beina er fint å gå de fleste steder i skogen, på stiene og på veier.


«I høyden er det jo naturligvis mer snø enn i lavlandet, men fint uansett. Underlaget er glatt, så brodder i beredskap anbefales,» skriver etaten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...