Nordre Aker Budstikke

De nye tiltakene:

Du kan fortsatt gå til frisøren, men handelsstanden krever at det stenges i nabokommunene

Oslo-boerne behøver i det minste ikke frykte en ny runde med rockehår – her personifisert med kulturminister Abid Q. Raja (V) fotografert i april i 2020, da frisørene i hovedstaden kunne kvesse saksene igjen etter å ha vært stengt i mange uker. Den nye innstrammingen som ble bekjentgjort søndag, gjelder kun varehandelen Foto: Terje Pedersen/NTB

Mens alle butikker unntatt de mest nødvendige stenges ned i Oslo, og restauranter og kafeer må lukke dørene, kan innbyggerne fortsatt få klippet håret. Nå ber handelsstanden om at nabokommunene får de samme tiltakene som hovedstaden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2021 kl 07:56

OSLO: Det er nemlig bare varehandelen som stenges, opplyser Oslo kommune til NTB.

Det betyr at serviceyrker som driver etter allerede strenge, nasjonale smitteverntiltak, som blant annet frisører og andre virksomheter med én-til-én-kontakt, ikke rammes.

Under den første, nasjonale koronanedstengingen i mars i fjor måtte 16.000 frisører legge bort saksene, ifølge Fagbladet. De kunne åpne igjen 27. april.

– Siden gjenåpningen i fjor har bransjen utvist et meget godt smittevern. Kunnskap og rutiner er dokumentert gode. Det har blitt lagt merke til av både myndigheter og salongkunder, skriver Norske frisør- og velværebedrifter på sin hjemmeside.

Handelsstanden krever nedstenging i nabokommunene

Det holder ikke å kun stenge ned i Oslo, mener Oslo Handelsstands Forening (OHF). Organisasjonen krever strengere tiltak også i hovedstadens nabokommuner.


Oslo kommune innfører nye, strenge koronatiltak, og fra tirsdag må butikker og serveringssteder på nytt stenge dørene, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse søndag.

Årsaken er høye smittetall, der en høy andel er den mer smittsomme muterte koronavarianten fra Storbritannia.

– De nye smitteverntiltakene i Oslo er dramatiske, sier administrerende direktør Bjørn Næss i OHF i en pressemelding.

– Nå forventer vi at også nabokommunene stenger ned servering og handel. Hvis ikke, vil tiltakene virke mot sin hensikt, føre til økt mobilitet og være svært urettferdig og konkurransevridende for nedstengte virksomheter i Oslo, understreker han.


OPPDATERT: Mandag angrer Handelsstandsforeningen

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...