Nordre Aker Budstikke

Her damper det av jentene - i bilen til Carl Christian!

Katja Henriksen Schia (34) feiret bursdagen sin med Amy Pedero (til høyre) på Sognsvann. Foto: Christian Fredrik Borg

– Dette blir bra, det er jo ikke så mye annet som skjer om dagen, sier bursdagsbarnet Katja fra badstua inne i bilen til Carl Christian Persson.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2020 kl 19:53

MARKA: Carl Christian Persson drifter den mobile saunaen, som han har hatt i to år. En ombygget gammel militærjeep, som i følge Persson også er EU-godkjent. Bilen har et aggregat som fyrer opp ovnen, og så hives det på ved etter ønske om hvor mye man skal fyre, og hvor varmt det skal bli. Det er plass til mellom fire og seks personer i den mobile badstua, skal man holde meteren, så blir det plass til fire personer.

Det er to år siden saunaen til Carl Christian Persson var ferdig. Foto: Christian Fredrik Borg

– Stor pågang

Persson forteller at den mobile badstuen blir leid ut til forskjellige folk:

– Familier, firmaer, små vennegrupper med flere, sier Persson i Oslo Sauna Van, og som ellers jobber ved Norsk Gjenvinning.

I tillegg at det særlig nå i desember har vært stor pågang på saunaen:


– Folk bader jo hele året, og mange vil ha badstu før og etterpå. Vi har også vært på Trollvann (journ. anm. les lenger ned hva drifter av Trollvannstua, Charlotte Bjørneboe ønsker seg), og andre steder i og ved marka.

Oslo Sauna Van ved Sognsvann mandag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

Nordre Aker Budstikke møter Persson og bilen ved Sognsvann, mandag, og han forteller at det har blitt gitt tillatelse til å kjøre inn, denne kvelden.

Bursdag

Katja Henriksen Schia har bursdag, 34-årsdagen feires blant annet med badstu og nærmere isbad i Sognsvann, tre dager før julaften:

– Vi digger badstu! Vi har googlet oss frem til denne mobile badstuen. Dette blir bra, det er jo ikke så mye annet som skjer om dagen, sier Katja, som bor på Majorstuen.


Det kan bli ordentlig varmt i den mobile saunaen. Foto: Christian Fredrik Borg

Venninnen Amy Pedero kommer helt fra Drøbak til Sognsvann, for å feire venninnen, de venter egentlig også på en til, men hun er forsinket.

– Det er første gang jeg opplever en mobil badstu som denne! Dette blir skikkelig spennende, sier Amy.

Det ryker ut av pipa og jentene klatrer inn i jeepen. Det kastes på litt mer vann, og det damper av både bil og jentene. Etter noen minutter så skal de avkjøle seg i Sognsvann. Svanene som ligger ved brygga ser nysgjerrig på jentene som kommer mot de utover brygga, de velger til slutt å skygge vannet.

Brrrrr! Sognsvann holdt ikke mange gradene noen dager før jul. Foto: Christian Fredrik Borg


Amy går ut i først, og innrømmer at hun er litt ute av trening for kalde bad:

– Nå gleder jeg meg til å komme inn i badstua igjen, sier hun med "powerwalk" tilbake til bilen.

Det dampet av både jentene og bilen etter noen minutter. Foto: Christian Fredrik Borg

Katja klatrer ut i vannet, og ser ut til å bare nyte både det kalde vannet og bursdagen!

Det ble en kald - og varm - bursdagsfeiring for Katja Henriksen Schia. Foto: Christian Fredrik Borg

Ønsker seg en badstufestival

Charlotte Bjørneboe, drifter av Trollvannstua, forteller om den mobile saunaen, som hun foreviget i området:

– Det var i forbindelse med bading i Trollvann. Jeg er badstuentusiast selv, og skulle gjerne arrangert en badstufestival her! Det er vel ukes tid siden Oslo Sauna Van var her oppe, ifølge Bjørneboe, som benytter anledningen til å minne om at markastua har åpent i jula, bortsett fra julaften og 1. juledag.

Oslo Sauna Van, her en tur innom Trollvann for et par uker siden, da første snøen kom.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...