Nordre Aker Budstikke

Se oversikten her:

Du skal få flere og nye tak over hodet når du venter

Illustrasjon av de nye lehusene som skal settes opp i Oslo. Foto: RUTER/ILLUSTRASJON

200 nye lehus skal settes opp rundt i Oslo, flere av de skal på plass i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2020 kl 11:18

OSLO: 200 nye lehus - eller leskur - skal plasseres ut i Oslo, Ruter forteller at de aller første er allerede plassert ut i sentrum:

– Dette er en del av oppgraderingen av 200 holdeplasser rundt om i Oslo som vil få nye reklamefinansierte lehus. En slik oppgradering innebærer bedre informasjon til de reisende, og inkluderer blant annet sanntidsinformasjon der det er tilgang på døgnkontinuerlig strøm. Dette vil resultere i en bedre kundeopplevelse for de som benytter seg av holdeplassen per dags dato, ifølge pressekontakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

Flere av disse lehusene skal etter planen opp i Nordre Aker.

– Det er så langt ikke satt opp noen av disse nye lehusene i Bydel Nordre Aker. Men om alt går som det skal, vil det bli plassert ut 19 nye lehus i Nordre Aker, ifølge pressekontakten.

Her er oversikten over der det planlegges å sette opp nye lehus i Nordre Aker, men Johansen understreker at det kan skje endringer underveis om hvor lehusene settes opp:

 • Tamburveien (påstigning)
 • Skibakken (mot Bjølsen)
 • Stillatorvet (mot Kjelsås)
 • Stillatorvet (mot Bjølsen)
 • Brekkekrysset (mot Bjølsen)
 • Brekkekrysset (fra sentrum)
 • Brekke
 • Blindern vgs. (mot Ullevål stadion)
 • Blindern vgs. (mot Korsvoll)
 • Brannvaktveien (mot Kjelsås)
 • Brannvaktveien (mot Lofthus)
 • Rønningen (mot Akebakken)
 • Frysja (mot Kjelsås)
 • Øvre Stabbursvei (mot Bjølsen)
 • Korsvollbråtan (mot Holstein)
 • Korsvoll (mot Bjølsen)
 • John Colletts plass (mot Sogn)
 • John Colletts plass (mot Kirkeveien)
 • Universitetet Blindern (mot Forskningsparken)
 • Nordberghjemmet (mot Skibakken)
 • Nordberghjemmet (mot Holstein)
 • Disen (trikk mot Kjelsås)
 • Disen (trikk mot Storo)
 • Kristoffer Aamots gate (mot Maridalsveien)
 • Storo senter (mot Grefsenveien – plattform G)

Ruter opplyser også at der det allerede er lehus, som eksempelsvis på Brekke holdeplass, så er planen å bytte ut lehuset med den nye typen.

Holdeplassen på Brekke skal etter planen få nytt lehus. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Carl Kjelsens vei

Blant annet er planen å sette opp et lehus ved Joker i Carl Kjelsens vei, ved Nordberghjemmet. Oppsett av slike hus må innom Plan- og bygningsetaten. Der står det følgende i sakspapirene:

«Bystyret vedtok i 2009 å videreføre og utvide ordningen med lehus til å gjelde de fleste holdeplassene langs kommunal vei. Den nye ordningen vil fungere på samme måte som dagens ved at den i sin helhet finansieres med reklame. De fleste lehus vil ha en eller flere reklameflater, tverrstilt eller langsgående reklameskilt. (...) Lehuset plasseres på sørsiden av Carl Kjelsens vei, og føres opp med en langsgående og ensidig reklamevitrine. Vitrinen har reklameflate på side mot vei og er innvendig belyst. Lehuset vil erstatte eksisterende bussholdeplass-skilt og -benk, men plasseres nærmere nærbutikken.»


I brev av 17. februar godkjente også Plan- og bygningsetaten oppføringen av lehuset i Carl Kjelsens vei. Tiltakshaver er Sporveien, men prosjektet drives av Gottlieb Palaudan Architects Norge AS, på vegne av Sporveien.

Ifølge Ruter er planen at nevnte lehus i Carl Kjelsens vei skal være på plass til høsten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...