Nordre Aker Budstikke

Du tuller ikke med denne jenta!

Cassandra til høyre, i helgen i Malmø og deltar i internasjonalt mesterskap. Her med klubbkollega. Foto: Black Dragon Taekwondo

– Det er mest moro å se at det er mulig å få til det meste, bare man øver på det, sier Casandra (12) som er et stort talent innen Taekwondo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2018 kl 21:10

KJELSÅS: Casandra Meiner (12) er elev ved Kjelsås barneskole, og høyt gradert i Taekwondo, som er en koreansk kampsport. Hun trener blant annet ved Black Dragon Taekwondo i Frysjaveien på Brekke, og har det som heter en 2. dan i Taekwondo, eller 2. grad av svart belte. Denne helgen konkurrerer hun internasjonalt i Malmø Open, med tilsammen over 700 andre utøvere.

- Det er mest moro og gøy å lære nye teknikker, trene på kampsituasjoner og se at det er mulig å få til det meste, bare man øver på det. Jeg setter jeg meg nye mål hele tiden og jobber for å nå dem. Dessuten er det gøy å trene for å kunne bli best i konkurranser, forteller Casandra til Nordre Aker Budstikke.

I tillegg at det er sosialt å trene Taekwondo og man får nye venner gjennom idretten. På fritiden driver hun også med dykking, hun tok dykkeserfikat da hun var 10 år. Ellers går det litt i gaming og henging med venner.

Cassandra er et stort talent innen Taekwondo. Foto: PRIVAT

Disiplin

Casandra forteller også at foreldrene synes at hun var en veldig aktiv liten jente, og hun prøvde mange idretter underveis. Som fireåring testet hun Taekwondo.


– Etter at jeg startet med Taekwondo, merket de at jeg lærte masse selv om det var lek også. Kombinasjonen av lek og trening, krav til disiplin og ikke så mye tull og tøys, var kanskje min greie? Jeg lærte noe nytt hele tiden, og siden har jeg bare fortsatt.

Den unge jenta trener nå fire - fem ganger i uka.

– Vi reiser litt rundt og trener med andre klubber også, både i Oslo og i Akershus. På den måten får jeg enda bedre kamperfaring og anledning til å trene med de beste på mitt nivå.

Pappa ble med også

Både pappa og onkel trener også kampsport.

– Pappa synes det ble litt dumt å bare sitte på sidelinjen og se på, så da startet han like godt selv også. Han skal opp til svart belte til sommeren, og det blir stort. Men jeg er fortsatt sjefen, altså høyere gradert!

3. dan

Og snart skal hun selv opp til gradering for 3. dan.

Klubben forteller at klarer Casandra 3. dan, vil hun bli blant de høyeste graderte Taekwondo-barna og unge i hele verden.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...