Nordre Aker Budstikke

Fryktet dynamitt i kjeller skulle eksplodere

Utrykning til Disenveien etter funn av dynamitt fredag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

I forbindelse med rengjøring av en boligblokk på Disen fredag ble det funnet dynamitt i kjelleren. Boligblokken ble evakuert, og dynamitten ble fjernet i 16-tiden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2020 kl 17:14

DISEN: Oslopolitiet og brannvesenet meldte om funnet på Twitter fredag ettermiddag.

SISTE: Politiet opplyser overfor Nordre Aker Budstikke at gjenstanden ble fjernet like før 16.30, nesten tre timer etter at de ble varslet.

Operasjonsleder Guro Sandnes sier at gjenstanden skal ha vært flere år gammel.

Brannvesenet skriver klokken 14 at dynamitten er funnet i kjelleren i en boligblokk. Til Nordre Aker Budstikke opplyser de at funnet er gjort i Disenveien 15.

Beboere i området blir evakuert, og området sperret, skriver de.


– I forbindelse med rengjøring i en boligblokk på Disen har det blitt funnet dynamitt i kjelleren. Vi er fremme på stedet og vil sperre av området rundt. Beboere vil bli evakuert. Usikkert hvor mange som vil bli berørt, skriver politiet på Twitter klokka 13.51.

Politiet fikk melding om dynamittfunnet like før klokka 13.30.

Politi og brannvesen i Disenveien etter melding om dynamittfunn i en blokk fredag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

Bombegruppa på stedet

Operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at politiets bombegruppe skal avgjøre hva som skjer videre.

– Vi har flere patruljer der oppe som har sperret av området slik at ingen kommer seg inn i kjelleren hvor denne dynamitten ligger, sier han.


Dynamitten kan ha ligget i kjelleren over lang tid.

– Vi vet ikke hvem som har plassert den der, eller når det ble plassert der. Men det er ikke alltid at alder gjør sprengstoff mindre farlig. Det er ingen stor mengde, men det er såpass at vi har valgt å ta forholdsregler, sier Olsvoll.

Blokka som blir evakuert, er fire etasjer høy. Operasjonslederen sier at han ikke vet hvor mange leiligheter det er i blokka, og hvor mange som er evakuert.

– Men det er nok beboere der som er nødt for å finne et annet sted å være den nærmeste tiden. Det kan ta litt tid. Forhåpentligvis er det løst i løpet av ettermiddagen.

Deler av sykkelveien langs Trondheimsveien er sperret. Foto: Christian Fredrik Borg

To oppganger

Innsatsleder Nicolai Bache Henden sier til Nordre Aker Budstikke på stedet at det er 36 personer som er evakuert, fra to oppganger. Det skal nå være funnet et lokale i nærheten der de kan oppholde seg.

– Det var en vaktmester i borettslaget som fant dynamitten, sier Bache Henden.

Utrykning til Disenveien etter funn av dynamitt fredag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

I følge brannvesenet var funnet i form at av en kasse med det som skal ha fremstått som dynamitt og fenghetter.


– Hvilken fare kan dette funnet utgjøre?

– Det er fare for at det kan eksplodere, og da vil det påvirke det som er inni blokka, og bygningsmassen, sier Bache Henden.

– Bombegruppa er på vei for å fjerne dynamitten. Inntil det er gjort, vil området rundt blokka forbli sperret, skriver politiet ved 14.40-tiden på Twitter.

Dagbladet skriver at i 15.45-tida tok politiets bombegruppe seg inn i kjelleren for å undersøke sprengstoffet.

En halvtimes tid seinere forteller Dagbladets fotograf på stedet at bombegruppa har hentet ut dynamitten, og politiets innsatsleder forteller at de er ferdige på stedet.

Se intervju med innsatslederen her:

Innsatsleder Nicolai Bache Henden forteller om funnet av dynamitt i en kjeller i Disenveien fredag 13. november.

Bilder fra stedet:

Utrykning til Disenveien etter funn av dynamitt fredag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

Utrykning til Disenveien etter funn av dynamitt fredag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

Utrykning til Disenveien etter funn av dynamitt fredag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

Politi og brannvesen i Disenveien etter melding om dynamittfunn i en blokk fredag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

Utrykning til Disenveien etter funn av dynamitt fredag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

Brannvesenet opplyser til Nordre Aker Budstikke at funnet er gjort i Disenveien 15.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...